Taximetriștii refuză cursele după bunul plac la Aeroportul Cluj. Clujeancă: Analizează oamenii în funcție de bagaj și încearcă să-ți facă o „ofertă”


O clujeancă și soțul ei s-au confruntat cu o situație extrem de neplăcută, la revenirea în țară, pe Aeroportul Cluj. După o călătorie de noapte, aceștia au fost întâmpinați de peste 30 de taxiuri la ieșirea din aeroport, dar niciunul disponibil pentru a-i transporta. Femeia spune că taximetriștii păreau să refuze cursele în funcție de dimensiunea bagajelor, iar cei cu bagaje mai mari primeau prioritate și o „ofertă specială”, desigur un tarif mai mare. 

„În seara aceasta ne-am confruntat cu o situație nouă, cel puțin pentru noi, la întoarcerea în țară pe aeroportul din Cluj-Napoca. Am zburat, împreună cu soțul, cu o cursă de noapte pe ruta Iași-Cluj-Napoca și am aterizat în Cluj la aproximativ ora 02:30 dimineață. La ieșirea din aeroport erau taxiuri începând cu terminalul de sosiri și până la jumătatea terminalului de plecări, fără să exagerez erau mai mult de 30 de taxiuri la ieșirea din aeroport. 

Ne-am îndreptat către primul taxi, obișnuiți ca și la cursele de zi, dar mașina era goală. Am mers la a doua mașină, dar din nou nu era nimeni în mașină. Mergem mai departe și vedem câțiva oameni care au reușit să ia unul din cele peste 30 de taxiuri care “așteptau” și oamenii își puneau bagajele de cală în portbagaj. Nu am realizat pe moment că aceste bagaje de cală aveau să joace un rol semnificativ în povestea noastră, noi călătorind doar cu rucsace. După 3-4 taxiuri goale și încă 2-3 taxiuri cu clienți, ajungem într-un final la primul taxi în care taximetristul era în mașină și mașina pornită. Am încercat sa îi facem semn, dar a trecut peste parapetele care despărțea benzile și a mers mai în față trecând din nou peste parapete. Inițial, am crezut ca este doar o întâmplare. 

Dar s-a repetat de mai multe ori și-așa am fost refuzati de toți taximetriștii din aeroport începând cu terminalul de sosiri și până la terminalul de plecări. Menționez că nu am fost întrebați unde călătorim, ci majoritatea ne-au făcut semn direct din mână că „nu sunt disponibili”. Mai mult, taximetriștii din mâinile goale stăteau la terminalul de sosiri, analizau oamenii și în funcție de bagaj încercau să îți facă o “oferta”. Practic, cu cât mai mare trolerul, cu atât aveai mai multe șanse să pleci din aeroport. Noi cu 2 rucsace, nu am avut nici o șansă”, a relatat clujeanca pentru Știri de Cluj. 

Cu toate că au încercat să ia un taxi de mai multe ori, fiind ignorați sau refuzați, cei doi au fost nevoiți să se bazeze pe serviciile alternative pentru a ajunge la destinație. 

Această experiență neplăcută i-ar fi determinat să renunțe la taxi în favoarea serviciilor de ridesharing.

„Situația a devenit cu atât mai urâtă cu cât am întâlnit mai mulți oameni în aceeași situație ca și noi, o parte dintre ei cu copii sub 4-5 ani. Chiar am întrebat niște taximetriști ce se întâmplă și ne-au spus că toți stau pentru că au curse primite “la comandă de la dispecerat”. 

Interesant a fost că dacă venea cineva cu troler îl puneau în portbagaj și dacă nu accepta prețul dădeau trolerul jos din portbagaj. Deci clar nu stăteau la comanda. Am atașat și o poză cu un taximetrist care încerca sa convinga o doamnă. Am citit o știre similară care spunea că taximetriștii refuză doar curse în afara localității. Noi am circulat în localitate și am fost refuzați de toți, mai mult nici măcar unul nu ne-a întrebat unde ne deplasam. Am reușit în cele din urmă sa plecăm din aeroport cu un uber. Cursa ne-a costat 32 de lei și mașina a venit în 5 minute. Morala, pe viitor nu mai circulăm cu taxiul în Cluj, rămânem la uber”, a încheiat femeia.

Comentarii Facebook