Cerșetoria este în floare la Cluj: „Pe lângă asta își fac nevoile în părculețul alăturat, seara dorm acolo. Chiar nu putem face nimic?”


A scăpat fenomenul cerșetoriei de sub control, la Cluj. Raportul Poliției Locale din Cluj-Napoca pe anul trecut arată că au fost depistați în oraș sute de cerșetori, mii de procese-verbale întocmite. Aceștia vin din toată țara. 

Clujenii au semnalat problema în mai multe cartiere din oraș și cer autorităților locale să intervină imediat. 

„În zona stației CTP Bistritei, în fiecare zi sunt oameni fără adăpost care consumă băuturi alcoolice, în stare de ebrietate. Pe lângă faptul că cerșesc, își fac nevoile în părculețul alăturat. Seara dorm acolo. Chiar nu putem face nimic să scăpăm de ei?”, a sesizat o clujeancă care locuiește în cartierul Gheorgheni.

Au fost înregistrate plângeri și în cartierul Bună Ziua: „Pe strada Bună Ziua 37 C, la ghena de gunoi vin zilnic oameni fără adăpost și fac mizerie, uneori se ceartă înăuntru și înjură, vorbesc destul de tare și este deranjant”.

„De o perioadă de timp, o persoană fără adăpost doarme, în timpul nopții, în spatele blocului de pe str. Pasteur nr.24, sc.3, (în parcarea din spatele blocului, lângă ușa de la spațiul comercial). Am sesizat în urmă cu aproximativ o săptămână și Poliția Locală, telefonic. În spațiul de lângă bloc sunt aruncate tot felul de resturi menajere”, se arată într-o altă sesizare pentru Primăria Cluj. 

„Pe Strada Nicolae Pascaly din Gheorgheni este un părculeț mic în spatele blocurilor, lângă o centrală și un spațiu de gunoi. Acel parc nu a fost atins de ~15 ani și de tot atâția ani este locuit doar de oameni fără adăpost. Pe lângă asta, acei oameni scormonesc zi de zi în gunoi și de aceea sunt gunoaie împrăștiate peste tot. Mă gândeam că ar fi timpul ca primaria să intervina puțin si la acel parculet și să-l refacă”, mai precizează un clujean.

În Cluj-Napoca au fost întocmite anul trecut peste trei mii de procese-verbale de constatare a cerșetoriei, mai exact 3.031, în ușoară scădere de la 3.309 cu un an mai devreme. E de departe activitatea care dă de lucru cel mai mult polițiștilor locali.

Persoanele care au fost depistate apelând la mila publicului, din alte localități – în județul Cluj din Sânicoara, Apahida, Mărtinești, Tureni, Turda, Florești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Panticeu, Fodora, Florești, Huedin sau Dej. Au fost depistați cerșetori cu domiciliul în alte județe, cum e Mureș – din Iernut, Cipău, Mica, Sâmpaul, Târgu Mureș, Ogra sau Band, din județul Timiș – Timișoara, Cotlab, Recaș , județul Sălaj – Dragu, Voivodeni, Zalău, Hida sau Surduc, din județul Sibiu – Mârșa, Porumbacu de Sus, din județul Hunedoara – Vulcan, din Alba – Sebeș, Alba Iulia, ba chiar și din județul Ialomița orin din Neamț.

Pentru persoanele cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca datele au fost comunicate către Direcția de Asistență Socială cu referire la activitățile desfășurate.

Comentarii Facebook