Taximetriștii din Cluj-Napoca au dat în judecată Consiliul Local Cluj-Napoca


ANPOTRT filiala Cluj-Napoca, reprezentativă la nivel național, prin președintele Daniel Mitrea, în numele  sutelor de taximetriști clujeni afectați de decizia primăriei Cluj-Napoca, au dat în judecată Consiliul Local  privind HCL nr. 737/2019. Dosarul cu nr 4722/117/2021 a fost depus pe 8.11.2021 la Tribunalul Cluj-Napoca,  procesul fiind în plină desfășurare.  

Taximetriștii clujeni au acționat ferm, în lipsa unei reacții clare din partea autorităților locale, privind  amânarea înlocuirii autovehiculelor Euro 4 în regim de taxi, care au anul de fabricație cel puțin 2009. În ciuda  insistențelor la primărie prin sesizări și cereri de audiență la viceprimar și primar, cât și la Prefectura județului  Cluj, decizia de amânare nu a venit, instanța locală primăria municipiului Cluj-Napoca ascunzându-se în spatele  HCL 737/2019, articolul 22, aliniat 3^4. 

ANPOTRT filiala Cluj-Napoca este reprezentativă la nivel național și își propune să protejeze interesele  membrilor asociației în relațiile cu terții și să negocieze cu instituțiile statului referitor la orice situație de abuz.  Luptăm împreună pentru drepturile noastre și deviza noastră este: POT – „Prezența Oricărui Taximetrist” este  benefică atât pentru filiala ANPOTRT, cât și pentru fiecare taximetrist clujean.

Sute de taximetriști clujeni sunt revoltați pe autoritățile locale, dar mai ales pe ignoranța lor. Totul a început odată cu Hotărârea de Consiliu Local din 2019, prin care autoritățile locale condiționau prelungirea autorizațiilor de transport. Astfel, taximetriștii care dețineau o mașină mai veche de 2009, nu primeau autorizația.

Primăria solicita înlocuirea mașinilor euro 4 în regim de taxi

Daniel Mitrea, președintele Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) filiala Cluj-Napoca, a explicat cum, încă din martie 2021, taximetriștii au solicitat amânarea înlocuirii taxiurilor mai vechi de 2009, pe fondul crizei economice generate de pandemie, care a afectat și sectorul taximetriștilor.

 Taximetriștii clujeni s-au săturat să fie IGNORAȚI de Primăria Cluj: „Este un ABUZ ce face Primăria sutelor de taximetriști de mai bine de 6 luni” 

Comentarii Facebook