Taximetriștii clujeni s-au săturat să fie IGNORAȚI de Primăria Cluj: „Este un ABUZ ce face Primăria sutelor de taximetriști de mai bine de 6 luni”


Sute de taximetriști clujeni sunt revoltați pe autoritățile locale, dar mai ales pe ignoranța lor. Totul a început odată cu Hotărârea de Consiliu Local din 2019, prin care autoritățile locale condiționau prelungirea autorizațiilor de transport. Astfel, taximetriștii care dețineau o mașină mai veche de 2009, nu primeau autorizația.

Primăria solicita înlocuirea mașinilor euro 4 în regim de taxi

Daniel Mitrea, președintele Asociției Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) filiala Cluj-Napoca, a explicat cum, încă din martie 2021, taximetriștii au solicitat amânarea înlocuirii taxiurilor mai vechi de 2009, pe fondul crizei economice generate de pandemie, care a afectat și sectorul taximetriștilor.

Anunțul mai jos prezentat a fost expus pe ușa biroului pentru activitatea taximetriei Direcția Tehnică Serviciul Rețele Edilitare și  Transport și a fost luat ca punct de reper pentru taximetriștii clujeni: „ATENȚIE. Pentru prelungirea autorizațiilor de transport și taxi  începând cu data de 01.01.2020, la sfârșitul anului 2019 autoturismul pentru care se va prelungi autorizația de taxi trebuie să aibă anul  de fabricație cel puțin 2009.

Au fost înaintate mai multe cereri nominale către instituția primăriei, în care se solicita amânarea înlocuirii autovehicului Euro 4,  atât pe motivele dezinformării, întrucât taximetriștii s-au ghidat după anunțul de mai sus, dar mai ales pe fondul situației  economice generată de această pandemie, în care activitatea de taximetrie a suferit pierderi majore: restricțiile pe timp de noapte  din timpul perioadei de urgență(perioada începutului de an), scăderea comenzilor prin prisma mutării școlilor și a job-urilor în  mediul online, blocarea industriei de horeca. Alte industrii au beneficiat de măsuri de ajutorare, cum ar fi băncile, care la sugestia  președintelui au venit în întâmpinarea situației dificile prin amânarea ratelor până la 9 luni”, spune Daniel Mitrea.

Solicitările de audiență, ignorate de Boc și Tarcea

Taximetriștii au făcut numeroase sesizări, dar au solicitat și audiențe, atât la primarul Emil Boc, cât și la vice-primarul Dan Tarcea, dar totul a fost în zadar. Din acest motiv, taximetriștii s-au adresat prefecturii, astfel că au fost ulterior contactați de secretara lui Dan Tarcea.

Am făcut numeroase sesizări cu nr de înregistrare, am solicitat audiențe atât la vice-primar, cât și la primar, fără să primim nici  un răspuns, nici în cele 30 de zile conform legii, nici până în ziua de azi. De aceea ne-am adresat prefecturii, instituție care este  mai presus decât primăria, exprimându-ne nemulțumirea și solicitând un răspuns. Mulțumim pe această cale prefecturii care și-a  făcut treaba, iar secretara viceprimarului mi-a trimis mailuri și m-a și sunat în sensul acesta, doar că viceprimarul Tarcea Dan  Ștefan nu a înțeles că solicitam în sesizarea respectivă o audiență la domnia sa, și doar a scris " vorbe " care nu își găsesc sens.

Se dorește amânarea Hotărârii de Consiliu cu un an

Taximetriștii nu-și doresc anularea completă a hotărârii, ci doar o amânare de un an de zile, în care să poată schimba mașina. Din acest motiv, filiala ANPOTRT Cluj vor fi prezenți vineri, 1 octombrie, la biroul Direcția Tehnică Serviciul Rețele Edilitare și Transport, pentru „a semnala această nedreptate și abuz pe care primăria Cluj-Napoca o face sutelor de taximetriști de mai bine de 6 luni nedorind să ne primească în audiență în ciuda sesizărilor adresate.”

Comentarii Facebook