Taximetriștii de la aeroporturi, luați la ”puricat” de polițiști. Au fost vizați și cei de la Cluj



Polițiștii de la transporturi au efectuat controale legate de activitatea de taximetrie de la marile aeroporturi din țară, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

La data de 11 august a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi şi rent-a-car”, potrivit IGPR.

Astfel, în numai două ore, au fost verificate 95 de autoturisme şi au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car.

Dintre abaterile constatate, 16 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate de către poliţişti este de 5.355 de lei.

Comentarii Facebook