Taximetriștii clujeni repornesc războiul cu firmele de ride sharing. Îi vor plecați din oraș


Firmele de ride sharing Bolt și Uber sunt din nou criticate de taximetriștii clujeni, care pierd clienți pe fondul scumpirii tarifelor din decembrie 2022.

Sindicatul Taxi Cluj cere Primăriei Cluj-Napoca să interzică firmele de ride sharing, dacă nu obțin autorizație de transport alternativ.

Ce solicită taximetriștii:

1. Limitarea ecusoanelor pentru transportul alternativ.

2. Obligativitatea obținerii autorizației de transport alternativ de la consiliul local de pe teritoriul căruia dorește sa și desfășoare activitate.

3. Interzicerea desfășurării activității de ride sharing societăților comerciale care nu au sediul pe raza municipiului Cluj-Napoca (condiție obligatorie pentru operatorii de transport în regim de taxi).

Susținem cu tărie aceste reglementări esențiale deoarece considerăm o discriminare la adresa taximetriei clujene vs transport alternativ”, precizează Sindicatul taxi Cluj-Napoca.

Cursele firmelor de ride sharing pot fi cu aproape 30 - 40% mai ieftine decât ale taximetriștilor, la anumite ore. Spre exemplu, dacă o cursă de noapte din Piața Unirii spre Dezmir, cu taxi nu este mai ieftină de 65 de lei, una cu Uber ajunge la 45 de lei.

Din decembrie 2022, tariful de taxi din Cluj-Napoca s-a scumpit cu 30%

Taximetriștii au obținut ce au vrut, iar tarifele au crescut. Conform noilor prevederi publicate pe site-ul primăriei în urma ședinței de Consiliul Local din decembrie 2022, ”Comisia de prețuri a avizat favorabil modificarea tarifelor existente de la 3,11 lei/km (inclusiv TVA), la 4,05 lei/km (inclusiv TVA) pentru tariful de zi și de 3,43 lei/km (inclusiv TVA) la 4,75 lei/km, (inclusiv TVA) pentru tariful de noapte”.  

Comentarii Facebook