Topul joburilor unde se caută oameni cunoscători de limba engleză


Fiind cea mai vorbită limbă din lume, cunoașterea limbii engleze poate devine cheia către pentru deschiderea mai multor oportunități de carieră.

Odată cu globalizarea și creșterea comerțului internațional, multe companii au nevoie de angajați care pot comunica eficient într-un cadru multicultural și divers lingvistic, iar cunoscătorii de limba engleză pornesc în piața muncii cu un avantaj major.

Care sunt joburile care caută cunoscători de limba engleză

Iată care sunt câteva locuri de muncă la care românii pot aplica dacă au cunoștințe de limba engleză, la nivel avansat:

Specialist relații cu clienții

Domeniul Call Center/Servicii suport este în creștere cu o ofertă generoasă de locuri de muncă active, iar multe companii caută angajați bine pregătiți care să poată comunica eficient în engleză. Acestea pot fi companii din domeniul turismului, al tehnologiei sau al serviciilor financiare.

Asistent virtual

Sunt acele roluri responsabile cu sarcini administrative, cum ar fi programarea întâlnirilor, răspunsul la e-mailuri și organizarea evenimentelor. Mulți angajatori caută asistenți virtuali care pot comunica în engleză.

Traducător

Cunoașterea limbii engleze este esențială pentru a lucra ca traducător. Dacă ai abilități lingvistice bune, poți aplica pentru posturi de traducător, iar acestea pot fi în diverse domenii, cum ar fi medicină, tehnologie sau afaceri.

Specialist marketing

În online, limba engleză este pretutindeni. Nu este de mirare că atunci când companiile recrutează în echipa de marketing, cunoașterea limbii engleză este un criteriu obligatoriu. Specialiștii căutați pentru astfel de roluri ar trebui să aibă abilități de scriere, prezentare și comunicare bune, precum și să fie capabili să își promoveze produsele și serviciile într-un mod eficient.

Programator

Cererea pentru specialiști în IT este în continuare mare, companiile fiind mai dispuse să facă compromisuri pentru a acoperi nevoia de forță de muncă, fiind deschise în a recruta tineri fără experiență în domeniu, pe care să îi formeze. Cunoașterea limbii engleze poate fi un avantaj în căutarea unui astfel de loc de muncă. Multe dintre manualele și tutorialele de programare sunt în engleză, fiind necesară o cunoaștere solidă a acestei limbi pentru a putea înțelege și aplica codul corect.

Jurnalist

Dacă candidatul deține abilități de scriere și comunicare excelente în engleză, este un avantaj atunci când aplică pentru un job de jurnalist. Interviurile, subiectele internaționale sau verificarea surselor presupun, de multe ori, folosirea limbii engleze.

Manager de proiect

Managerii de proiect sunt responsabili pentru coordonarea și implementarea proiectelor în diverse domenii, cum ar fi construcția, ingineria sau software-ul. Aceștia ar trebui să fie buni comunicatori pentru a putea gestiona comunicarea echipelor, iar de cele mai multe ori cunoașterea unei limbi străine, în special limba engleză, este obligatorie.

Comentarii Facebook