Taximetriștii clujeni, mesaj pentru polițiști și clujeni: „Nu ne lăsați pradă șacalilor din alte județe, banii trebuie să rămână la Cluj”


Sindicatul taximetriștilor autorizați din Cluj-Napoca cere Poliției Rutiere Cluj-Napoca „să nu lase mașinile ridesharing din alte județe să lucreze la noi”. Mesajul a venit în urma aglomerării orașului în perioada zilelor de festival. 

„Apel către Poliția Rutieră Cluj-Napoca, vă rugăm nu lăsați mașinile ride-sharing din alte județe să lucreze la noi”, au transmis cei de la Sindicatul Taxi Cluj.

Ulterior taximetriștii clujeni au mai revenit cu un mesaj: „Vă rugăm nu ne lăsați pradă șacalilor din alte județe! Banii trebuie să rămână la Cluj”.

Amintim că, Sindicatul taximetriștilor autorizați din Cluj-Napoca insistă asupra reglementării activității de transport alternativ în oraș, cei care le fac concurență, cum ar fi Bolt sau Uber. Taximetriștii clujeni au publicat o scrisoare deschisă către Primăria Cluj, în care cer chiar o hotărâre de consiliu local în care „sa fie reglementată activitatea de transport alternativ în așa fel încât taximetriștii Clujeni să nu mai fie discriminați”.

În ultima perioadă asistăm la o amplificare a conflictului între, pe de-o parte, cei care prestează servicii de transport persoane în regim de taxi sau în regim de închiriere și, pe de altă parte, persoanele care utilizează platformele de tip UBER/Taxify (Bolt). Conflictul a culminat cu organizarea unor proteste ale taximetriștilor din toată țara, care și-au exprimat nemulțumirile la adresa competitorilor.

„În urma controalelor în trafic, de ieri, 3 august a.c., polițiștii rutieri au aplicat 10 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, constând în 10 amenzi, în valoare totală de 19.000 de lei”, anunță IPJ Cluj.

Comentarii Facebook