COD GALBEN de furtuni în Cluj. Ploi torențiale, grindină și vijelii până duminică dimineață, anunță meteorologii


Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, noi avertizări de vreme severă. Codul galben de furtuni, anunțat și pentru județul Cluj, va fi în vigoare în intervalul 5 august, ora 13.00 – 6 august, ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

furună.jpeg

Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi și caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

can.jpeg

Comentarii Facebook