Miercuri 24 Aprilie

Taximetristi platiti la negru in Cluj Napoca! ITM Cluj a aplicat amenzi usturatoare


50 de taximetristi care lucrau la negru in Cluj Napoca au fost depistati in urma unui control demarat de inspectorii de munca.

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj a precizat ca amenzile aplicate se ridica la 250.000 de lei. Controlul a fost efectuat in perioada martie - aprilie si a pornit de la o serie de informatii furnizate de Serviciul de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Cluj din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

"Am controlat in perioada mentionata modul in care este respectata legislatia muncii in activitatea de taximetrie din Cluj-Napoca. S-au descoperit 50 de persoane care lucrau la negru, dar si o serie de incalcari ale legislatiei muncii referitoare la orele suplimentare, repausul saptamanal si munca de noapte. Am aplicat amenzi totale de 249.500 de lei, din care 147.000 de lei pentru munca fara forme legale. Amconlucrat in acest control cu Serviciul de Informatii si Protectie Interna Cluj din cadrul DGIPI a MAI", a declarat Emilian Rosca.

Inspectorii au constatat ca au fost gasite neconcordante intre orele lucrate si numarul de persoane care deserveau taximetrele. De asemenea, orele suplimentare nu erau trecute ca fiind platite, dar nici daca soferii beneficiau de ore libere si nici daca erau platiti pentru orele de noapte.

Intre taximetristii verificati au fost gasiti multi care nu aveau nici contracte de munca si nici nu erau autorizati ca persoana fizica autorizata.

Dupa efectuarea controalelor, ITM Cluj a inregistrat un numar de 274 de contracte de munca noi.

Comentarii Facebook