Tatăl tânărului care a înjunghiat o femeie în gât în Profi Cluj-Napoca: Fiul meu e o victimă a sistemului


Psihologul C.D., profesor universitar la UMF, președintele Colegiului Psihologilor Cluj și angajat la IML Cluj, susține că fiul lui este o victimă a sistemului. 

D.D. (17 ani) a înjunghiat în 5 noiembrie o femeie în gât, în timp ce își făcea cumpărături la magazinul Profi, de pe strada Dunării. Acesta era încredințat de Tribunalul Cluj familiei, pentru a-și urma tratamentul și pentru a fi supravegheat.

În februarie, D.D. a scos ochii unei pisici donată de o femeie, a filmat totul și i-a trimis imaginile celei de la care a primit animalul. Atunci a fost primul episod. A urmat un atac public cu o cărămidă asupra unei femei, în Mănăștur. Judecătoria Cluj-Napoca a dispus internarea, dar Tribunalul Cluj a anulat decizia și l-a încredințat familiei.

Vineri, 5 noiembrie, D.D. a fugit de acasă, iar cu 15 minute înainte de atacul de la Profi, tatăl acestuia, Cristian Delcea, a alertat poliția, conform unor surse. 

D.D. era în magazinul Profi și, de la spate, a sărit asupra unei femei care își făcea cumpărăturile și a înjunghiat-o în gât 

Procurorii au declanșat o anchetă, iar, de această dată, Tribunalul Cluj a decis internarea tânărului. 

Copilul a fost internat la București, dar în perioada 5 până în 8 noiembrie a fost ținut într-un salon la Spitalul de Copii, dar a fost vorba despre ceva provizoriu. Medicii l-au plasat singur în cameră, sub pază. Ulterior, în 9 noiembrie judecătorii au dispus internarea acestuia și scoaterea de sub supravegherea părinților.

Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit și care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la București la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanța și că ni-l dau acasă. Efectiv nu știm ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el”, ne-a spus tatăl Cristian Delcea, de profesie psiholog, conform Clujust.ro.

Practic părintele spune că fiul lui ar fi trebuit să fie internat de prima dată, dar atunci de ce a contestat decizia Judecătoriei Cluj-Napoca, din martie 2021. În aprilie, Tribunalul Cluj decidea plasarea lui acasă, pentru a urma tratamentul. 

Tatăl tânărului care a înjunghiat femeia în gât la Profi este președintele Colegiului Psihologilor din Cluj și profesor la universitate

Din fericire, medicii clujeni anunță că femeia înjunghiată în gât se reface bine. Aceasta a fost operată rapid și luni a fost mutată de pe secția de terapie intensivă la ORL. Aceasta a avut noroc, pentru că atacatorul putea să îi secționeze carotida, ceea ce ar fi avut cel mai probabil consecințe dramatice. 



Comentarii Facebook