Tatăl tânărului care a înjunghiat femeia în gât la Profi este președintele Colegiului Psihologilor din Cluj și profesor la universitate


Tatăl adolescentului care a înjunghiat o femeie în gât în magazinul Profi, de pe strada Dunării, este președintele Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj. 

Conf. Univ. Dr. Cristian Delcea lucrează la IML Cluj, dar este și cadru didactic la UMF Cluj și la Facultatea de Psihologie - Universitatea „Tibiscus” din Timişoara.

Acesta a cerut instanței, în mai 2021, să îi dea în încredințeze lui copilul pentru a urma tratament și a avut câștig de cauză. 

În luna februarie, D.D. (17 ani) a scos ochii unei pisici, a filmat totul și i-a trimis imaginile celui care i-a donat animalul. ”Am primit un mesaj, un mesaj scris și un material video, în care ni se solicita ajutorul ce trebuie făcut în cazul respectiv. Materialul video prezenta explicit schingiuirea și omorârea unei pisici după primele secunde în care m-am uitat la video. Doamna respectivă a fost într-o excursie, a găsit patru pisoi. Dorea să le găsească o căsuță și în cazul de față, din dorința de a afla vești despre pisicuță, a primit materialul respectiv. Am încurajat persoana de la care provenea mesajul să meargă la secția de poliție. Violența asupra animalelor este precursorul violenței în societate”, a declarat Ana Maria Nemeș, reprezentant al Asociației Sirius Animal Rescue.

După acest incident, tânărul i-a dat în cap unei femei cu o cărămidă. 

Judectoria Cluj-Napoca a aprobat tratarea tânărului într-un spital, dar tatăl acestuia, Conf. Univ. Dr. Cristian Delcea, a cerut să îi fie încredințat lui, iar Tribunalul Cluj a aprobat.

Respinge cererea de confirmare a măsurii de siguranţă a internării medicale, luată în mod provizoriu prin Încheierea penală nr. 34/12.02.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca faţă de numitul D.D. Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă provizorii a internării medicale luate faţă de numitul D.D. cu măsura de siguranţă a obligării la tratament medical prev. de art. 109 din Codul penal până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, a precizat instanța.

Vineri, 5 noiembrie, D.D. a dispărut de acasă și a înjunghiat în gât o femeie, între rafturile magazinului Profi, din cartierul Între Lacuri. 

Din fericire, femeia nu a murit, starea ei fiind stabilă și a fost mutată de la Terapie Intensivă, după operație, pe secția ORL a Spitalului Clinic Județean Cluj.

Procurorii au declanșat o anchetă, iar de această dată Tribunalul Cluj a decis internarea tânărului. Tatăl acestuia nu a făcut nicio declarație publică, dar va răspunde în fața procurorilor în timpul cercetării penale. 

Copilul a fost internat la București, dar în perioada 5 până în 8 noiembrie a fost ținut într-un salon la Spitalul de Copii, dar a fost vorba despre ceva provizoriu.
Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit și care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la București la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanța și că ni-l dau acasă. Efectiv nu știm ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el”, ne-a spus tatăl Cristian Delcea, de profesie psiholog, conform Clujust.ro.

Comentarii Facebook