Miercuri 24 Aprilie

Tatăl care și-a omorât copilul la Cluj: Mi-a cerut să îl omor. Ce spune un psiholog despre acest lucru


Takacs Gyorgy (46 de ani), taximetristul bănuit că și-a omorât copilul de 8 ani, ar fi spus în fața anchetatorilor că fiul lui i-a cerut să îi ia viața, conform Adevărul.ro

Copilul a vrut să fie omorât de mine”, a fost una dintre declaraţiile lui Takacs Gyorgy, care se înțelegea foarte bine cu fiul său. 

Există informaţii că ar fi umblat cu cadavrul în maşină câteva ore după crimă ceea ce poate însemna ”o formă de negare faţă de fapta comisă. E posibil să se comporte ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, din cauza şocului. De multe ori, agresorul însuşi este foarte şocat de ce a comis. Prima confruntare cu realitatea o are atunci când apare echipajul de Poliţie şi atunci să apară intenţia de a se sinucide”, spune psihologul criminalist Gabriela Groza.

Șeful Poliției Cluj, Ciprian Rus, numit fără concurs, REPETENT în cazul copilului omorât de tatăl său! Cum s-au bâlbâit polițiștii

Aceasta crede că motivațiile pot fi multiple: ”divorţ neacceptat sau nedorit. Poate fi un sentiment de vinovăţie puternic pe care îl simte şi îl combină în mod ciudat astfel încât are impresia că pentru fiul său ar fi mai bine să nu mai rămână în lumea aceasta rea pentru a nu suferi”. 

Tatăl bănuit că și-a omorât copilul a fost prins. A încercat să se sinucidă LIVE

Psihologul crede că bărbatul ar fi putut să creadă că moartea este calea de a scăpa de probleme. Despre afirmația că băiatul i-a cerut să îl omoare, psihologul speculează că ”poate să fie real. E posibil să fi spus asta la furie copilul. Dar aici e posibil ca chiar agresorul să instige victima pe parcursul mai multor conversaţii. I-ar fi putut explica că pot fi împreună după moarte sau că unica soluţie de ieşire din impas ar fi moarte. În orice caz, faptul că i-ar fi cerut asta nu justifica faptă de omor. Nici din punct de vedere juridic şi nici psihologic, nicio persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară copilul dacă acesta îi cere”. 

E posibil ca acesta să fi crezut că moartea este singura soluţie de a ieşi din impas”.

Comentarii Facebook