Purtarea măștii obligatorie și în aer liber în 5 județe. În câteva zile se va lua decizia și la Cluj


Mai multe județe din țară au luat deja măsura impunerii obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschisă.

Astfel, județele Vâlcea și Teleorman au impus măsura, după ce Argeș, Dâmbovița și Brașov au anunțat măsuri similare.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din tot județul Vâlcea, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, conform realitatea.net.

De asemenea, masca este obligatorie și în târguri, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări, stații de transport în comun.

Și în județul Teleorman, Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Alexandria a anunțat că din 30 iulie s-a hotărât ca și măsură obligatorie purtarea măștii de unică folosință, a eșarfelor sau a oricăror dispozitive care acoperă nasul și gura.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că și la nivelul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj se analizează hotărârea, iar până la finalul săptămânii se va lua o decizie. Conform prefectului, cel mai probabil această măsură va fi implementată și la Cluj, ca măsură preventivă.

Analizăm și noi și până la final de saptămână decidem. Probabil așa vom proceda și noi, ca măsură preventivă. Vedem cum evoluează cazurile azi și mâine. Noi am instituit recomandarea purtării măștii pe întreg teritoriul județului încă din luna aprilie, pentru că nu aveam cadrul legal să introducem obligația in acest sens”, a declarat prefectul Clujului.


Comentarii Facebook