Șeful Poliției Cluj, Ciprian Rus, numit fără concurs, REPETENT în cazul copilului omorât de tatăl său! Cum s-au bâlbâit polițiștii


Poliția Cluj este coordonată din postura de comandant interimar de comisarul șef de poliție, Ciprian Rus (Foto: Clujust.ro), nepotul chestorului Pop Teodor Pușcaș, fost șef al IPJ Cluj. Modul în care a gestionat cazul copilului dat în urmărire, care a fost găsit înjunghiat mortall la Lita, cel mai probabil de tatăl său, ar fi un motiv real de destituire, într-un stat cu democrație consolidată.

Cazul a fost semnalat public de Biroul de Presă al IPJ Cluj, numai duminică după-amiaza, deși se știa despre cele întâmplate încă de sâmbătă, 25 iulie. Până marți dimineață lucrurile au băltit și s-a dispus numai alertarea patrulelor de la secțiile comunale, pentru a se vedea dacă este identificată mașina cu numărul, iar între timp s-a reușit găsirea unei fotografii cu autoturismul.

Disperată, mama și rudele acesteia au apelat duminică, în jurul orei 12.00, la diverse grupuri de Facebook unde a apărut numărul mașinii și fotografia tatălui, oamenii cerând disperați ajutorul: ”Căutăm cu disperare fiul sorei mele Annamária Takács, care a dispărut împreună cu tatăl lui Takacs Gyorgy în data de 25 iulie 2020. Erau cu un Logan Stepway gri cu numărul: CJ 20 FYU. Dacă aveți informații vă rugăm să sunați la 112. Distribuiți, vă mulțumim din suflet!”, a scris sora mamei îndurerate, semn că Poliția județeană Cluj nu își face treaba.

Untitled.png

Între timp, dinspre Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj nu răzbătea nicio informație, semn că s-a considerat, ca și în alte cazuri, că e iarăși o plângere exagerată, deși mama le-a explicat că are motive clare să creadă că ceva grav s-a petrecut. Takacs Gyorgy a revenit cu fiul lui la domiciliul mamei în seara zilei de 25 iulie, după ce o lună l-a avut în grijă în Ungaria. Mama era acasă cu iubitul ei, ceea ce l-a scos din minți pe Takacs Gyorgy. A urmat o ceartă și acesta a luat copilul, lăsând să se înțeleagă că nu îl va mai vedea niciodată. 

Șeful Poliției Cluj, Ciprian Rus, avea cu siguranță acces la toate aceste informații, dar s-a mulțumit să alerteze patrulele, care nu au dat niciun semnal în 48 de ore că ar fi văzut mașina undeva. Mediatizarea cazului de către Poliția Cluj a fost jalnică. Dacă fotografia cu mașina era făcută public, șansele ca criminalul să fie găsit creșteau. S-a ajuns la situația în care cineva a văzut apelul mamei și a spus, luni seara, că a văzut mașina cu numărul CJ 20 FYU, dar nu a crezut că este ceva atât de grav. Dacă Poliția ”inunda” spațiul public cu poze și cerere de sprijin, poate lucrurile ar fi stat altfel.

b4029ea8c609d2250d9826e5631f7b30.jpg

Mărturia femeii care a văzut mașina tatălui criminal de la Cluj în trafic. Poliția s-a bâlbâit GRAV! Detalii șocante

Marți, 28 iulie, în jurul orei 12.00, vestea că mașina a fost găsită la Lita și copilul este înjunghiat în inimă a căzut ca o bombă în capul comisarului șef Ciprian Rus, care personal s-a dus să supravegheze căutarea criminalului, prea târziu însă, pentru că sunt șanse ca lucrurile să fi putut fi oprite, dacă se acționa mai energic din timp. În fotografia celor de la Clujust.ro poate fi văzut șeful IPJ Cluj, purtând mască și vorbind degeaba la telefon, probabil raportând șefilor.

Conform informațiilor Știri de Cluj, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, va solicita o anchetă în acest caz deosebit de grav, care ar putea duce chiar la ”decapitarea” conducerii IPJ Cluj. 

Culmea este că societatea civilă s-a mobilizat și acum mai bine ca polițiștii plătiți cu mii de euro pe lună. 15 echipaje de voluntari, specializați în căutare și salvare, au pornit pe dealurile din Lita și Liteni pentru a-l depista pe criminal. Vedeți detalii în linkul de mai jos.

SOCIAL Detalii despre prinderea tatălui bănuit că și-a omorât copilul. Elicopterul avea camere cu termoviziune - Galerie FOTO

Comentarii Facebook