Vineri 27 Ianuarie

Tânăr rămas agățat de un cablu deasupra Someșului, salvat de pompieri FOTO/VIDEO


UPDATE

Tânărul care a rămas suspendat deasupra Someșului făcuse un pariu cu mai mulți prieteni că el traversează râul pe cablul de deasupra apei. Acesta s-a legat cu o curea pentru a se asigura și a pornit prins cu mâinile și cu picioarele pe cablu. Din câte se pare, la mijloc l-au părăsit puterile și nu s-a mai putut trage în mâini până la mal.

Prietenii de pe mal au sunat la 112, iar pompierii l-au salvat și predat Poliției. 

-----------------------

Pompierii clujeni au intervenit, sâmbătă seară, pentru a salva un tânăr care a rămas agățat de un cablu deasupra Someșului.

Conform ISU Cluj, pompierii clujeni au intervenit în această seară pentru a salva un tânăr care a rămas agățat pe un cablu deasupra râului Someșul Mic, în zona ștrandului Sun din municipiul Cluj-Napoca.

Alerta a fost dată în jurul orei 19.40, iar pompierii au găsit bărbatul, de cca 30 de ani, care striga după ajutor, susținut de centura care-i alunecase până în zona pieptului, fiind agățat la mijlocul unui cablu utilizat pentru decantarea deșeurilor extrase din albia râului Someșul Mic.

La fața locului au fost dislocate o autospecială cu echipamente pentru salvări de la înălțimi, un echipaj de scafandri cu barcă și, preventiv, un echipaj SMURD.

Un pompier, asigurat cu un ham și cordiță de salvare, s-a deplasat pe cablu până la tânăr pentru al readuce la mal, iar echipa de scafandri a intrat în apă pentru a fi pregătiți să-l salveze în cazul în care acesta cădea de pe cablu.

Datorită intervenției prompte a echipajelor de pompieri, în circa 20 de minute de la apelul inițial, tânărul a fost adus de către pompieri la mal, fiind consultat de către echipajul SMURD, fără a fi transportat la spital.


Comentarii Facebook