Sute de morminte vor fi mutate din Cimitirul Mănăștur! Primăria va face loc unui ansamblu rezidențial


Zeci de familii din Cluj-Napoca sunt nevoite să mute mormintele ce le aparțin, din Cimitirul Mănăștur, în urma unei decizii luate de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca. Primăria trebuie să mute mormintele pentru a face loc unui ansamblu rezidențial după ce instanța a decis că între morminte și viitorul proiect imobiliar trebuie să fie o distanță de cel puțin 53 de metri.

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca este obligat de instanță să strămute peste 500 de morminte din Cimitirul Mănăștur, după ce a pierdut procesul intentat de societatea Asus SRL, patronată de omul de afaceri Sorin Virgil Vamoș. 

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au stabilit, la data de 10 ianuarie 2024, că cimitirul a fost extins ilegal, nefiind păstrată distanța legală de protecție de 53 de metri față de limita de proprietate cu terenul societății. Astfel, municipalitatea trebuie să aducă terenul în cauză la starea inițială. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. 

De asemenea, Consiliul Local este obligat să suporte cheltuielile de judecată în valoare de peste 11.000 de lei.

Comentarii Facebook