Sute de fermieri au luat cu asalt sediul APIA Cluj si miercuri, 19 ianuarie, pentru obtinerea subventiilor de stat


Sute de fermieri stau la coada la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Cluj, inca de la ora 6.00 dimineata, pentru a solicita subventii de crestere a vacilor.

Directorul APIA Cluj, Gheorghe Serban, a declarat ca, din cei 1.500 de fermieri din zone defavorizate care trebuie sa isi depuna cereri pentru obtinerea subventiilor, au facut acest lucru circa 1.000.

Data de depunere a acestor cereri expira in 21 ianuarie, astfel ca de la inceputul acestei saptamani fermierii au luat cu asalt sediul APIA pentru a fi siguri ca obtin subventia.

"Din 10 ianuarie, de cand se depus aceste subventii nu prea au venit sa se ne caute. Acum, pe ultima suta de metri, se inghesuie si vin cu sutele pentru a obtine aceasta subventie, pe care o pot obtine fermierii din zonele defavorizate si care au pana la 15 vite, dar nu mai putin de doua", a declarat Gheorghe Serban.

Programul va fi prelungit in fiecare zi pana cand se va termina procesul de depunere a dosarelor. "Marti am stat aici pana seara tarziu, dupa ora 20.00, iar marti programul s-a terminat la 18.00. Muncim suplimentar pentru a-i ajutra pe acest oameni", a mai spus Serban.

In judetul Cluj sunt 36 de comune defavorizate de unde fermierii pot depune astfel de cereri. Directorul APIA Cluj a mai afirmat ca pana in 10 martie vor face controale in tren pentru a vedea daca decalaratiile date de fermieri sunt reale.

Comentarii Facebook