Sute de cărți au fost donate de elevii Liceului Avram Iancu Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii


Marți, 15 februarie, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, elevii Liceului Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca au donat cărți pentru copiii din mediile defavorizate ale județului Cluj.

Biblioteca liceului Avram Iancu  se bucură de un număr mare de volume achiziționate de-alungul anilor, având în jur de 24 de mii de volume la Centru de Documentare al liceului. Volumele pe care elevii le pot împrumuta de la biblioteca școlii sunt constant împrospătate pentru a avea mereu acces la cele mai noi informații și descoperiri științifice. 

Sute de cărți au fost donate de către elevii Liceului Avram Iancu 

Ieri, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, elevii liceului s-au gândit să sprijine copiii din comunitățile defavorizate ale județului prin donații de cărți. Copiii și-au adus câte o carte de acasă și au înmânat-o profesorilor cu speranța că darul lor va ajunge la un copil care își dorește mult să aibă o carte, dar care nu și-a permis-o până acum. 

Învățătoarea clasei a 2-a, Liliana Pop, împreună cu  directorul Asociaiei Zi de Bine, Victor Miron, au organizat în cadrul mai multor clase, majoritar clase primare, o strângere de cărți, urmând ca toate poveștile adunate să fie mai apoi donate copiilor din medii defavorizate. 

Au fost donate astfel, peste 500 de cărți de către copii din clasele primare ale liceului și 1500 de cărți au fost donate de către Book Truckul cunoscutului curator Victor Miron. 

Cum să împărtășești cu alții iubirea față de carte

Victor Miron este cunoscut în toată țara după ce a demarat cu un imens succes campania culturală de promovare a lecturii, ”Cărțile pe față”. În prezent este curator al speakerilor de la TEDxCluj și directorul Asociației Zi de Bine. Prin Asociația lui, Miron a construit o „bibliotecă umblătoare” și i-a dat numele de Book Truck, practic o dubiță plină de cărți donate, care se plimbă prin zonele defavorizate ale țării în căutare de copii doritori să împrumute și să citească o carte. 

Orice zi poate deveni Ziua Națională a Lecturii

Pentru a marca această zi importantă în educația și dezvoltarea copiilor, Victor Miron a participat și la o serie de activități extracuriculare, unde elevii au împărtășit cu el plăcerea de a citi. Copiii s-au bucurat de poveștile citite de Miron, iar învățătoarea Liliana Pop a propus începerea unui proiect care să susțină pe o perioadă mai lungă de timp, importanța cititului, în liceu și nu numai.

Astfel că, timp de patru ani, copiii liceului se vor bucura de prezența lui Victor prin Book Truck-ul lui, prin cărțile citite de acesta, dar și prin Cinemobilul asociației. Cinemobilul est e un proiector dedicat exclusiv audio și videobook-urilor. Acesta proiectează vizual poveștile pe care copiii le citesc cu voce tare, devenind astfel chiar ei  naratorii basmelor citite. 

Cinemobilul își va face apariția la Liceul Avram Iancu abia pe data de 1 iunie, pentru a putea fi montat în curtea școlii. 


Comentarii Facebook