Suspiciuni în cazul accidentului mortal de la Bonțida, din 31 decembrie 2013. Rudele bărbatului vorbesc despre un X6 care a fugit

 

Accidentul mortal de la Bonțida, din după-amiaza zilei de 31 decembrie, ridică unele semne de întrebare. Rudele bărbatului călcat de mașină susțin că a victima a fost lovită și de un X6, despre care poliția susține că nu a existat. 

 

Accidentul s-a produs în 31 decembrie, la ora 17.35, în timp ce Ioan Petru revenea acasă de la o partidă de pescuit. El a căzut pe trecerea de pietoni și a fost lovit de o mașină, decedând pe loc. Un martor la întreg incidentul a relatat presei că victima a fost lovită de un BMW X6, care și-a văzut mai departe de drum, iar apoi a fost călcată de un alt autoturism cu numere de Bistrița. 

 

Cu toate acestea, varianta IPJ Cluj este că nu a existat niciun BMW X6 implicat în acest accident, lucru contestat și de rudele victimei, dar și de cele ale șoferului care conducea autoturismul cu numere de Bistrița.

 

Fiul bărbatului, Ioan Cătălin Petru susține că a discutat cu martorul care a văzut întreaga scena și cu care tatăl lui a stat de vorba până când a ajuns la trecerea de pietoni. ”A fost lovit de o mașină, care a fugit de la locul accidentului, un X6, și apoi a mai venit o mașină care numai l-a călcat. Asta mi-a spus martorul. Poliția mi-a zis mie că nu ar fi fost o primă mașină și că tatăl meu a căzut pe trecerea de pietoni, fiind apoi călcat.

 

Mașina a doua a avut spart un halogen și scutul. Mașina a plecat de la locul accidentului pe roțile ei. Cum să îmi explic eu că tatăl meu avea lucrurile împrăștiate peste tot, la câțiva metri, dar el nu a fost lovit în plin, ci numai călcat. Avea ghiozdan în spate pentru că venise de la pescuit. 

 

Am vorbit cu Poliția și mi s-a spus că martorul era bolnav psihic și că ceea ce spune el nu se poate lua în considerare. Martorul a zis că, în urma impactului cu autoturismul X6, mașina de teren a pierdut un far, dar poliția a spus că nu s-a luat niciun far de la locul accidentului”, a povestit Ioan Cătălin Petru, fiul victimei. 

 

Acesta le-a cerut polițiștilor să verifice imaginile surprinse de camerele de supraveghere din benzinării pentru a vedea dacă nu apare aceste BMW X6, dar i s-a spus să ”mă duc eu la benzinarie și să cer imagini”.

 

De la IML Cluj, familia bărbatului decedat a aflat că acesta făcuse un infarct și a suferit politraumatisme în urma accidentului. Unele surse contactate de Știri de Cluj au precizat că moartea a fost una instantanee. ”Avea creierul zdrobit. A făcut stop cardiac și a picat pe jos, cel mai probabil, iar apoi a fost lovit de mașină. Nu se poate spune dacă a fost lovit de una sau de două mașini. Noi putem spune numai că a suferit leziuni foarte grave”, precizează sursa citată.

 

Fratele șoferului care a condus autoturismul cu numere de Bistrița, Andrei Bindea, a reclamat și el lipsa de implicare a poliției în acest caz. 

 

Fratele meu conducea a doua masina implicata in accident. Avem o mare problema cu lipsa de implicare a politiei, care nu pana in momentul de fata nu ia in calcul existenta unui fugar de la locul accidentului si se agata de orice lucru ca să îl incrimineze pe fratele meu. Cred că fac asta deoarece dacă ar lua în calcul și cealaltă posibilitate ar avea probleme, deoarece nu au făcut nimic în seara accidentului în a gasi fugarul( filtre). Văzând aceste lucruri am început propria anchetă”, ne-a transmis Andrei Bindea.

 

Martorul la acest accident a deschis întreaga scenă cu lux de amănunte.

 

A venit domnul de la pescuit. Noi am venit cu toții. El s-a oprit să mai aprindă o țigară și noi am trecut pentru a opri o mașină și să mergem la Cluj. În timpul ăsta a venit domnul. O mașină a oprit pentru a intra în Bonțida. A mai venit un BMW X6 cu viteză mare și l-a lovit. L-a tras după el și nu a mai oprit. Tot s-a dus. A băgat-o în viteză și a plecat. Parbrizul i s-a dus și ceva faruri de la mașină. Au rămas aici pe șosea și le-a luat băiatul de la criminalistică. A mai venit o mașină și a oprit aici, cu frână tare”, a povestit martorul.  

 

Poliția precizează că lucrurile au stat cu totul altfel.


Comentarii Facebook