Sunt „măcelăriți” copacii din cel mai râvnit cartier al Clujului: „Ar trebui să avem un pic mai multă empatie” - FOTO


Clujenii care s-au plimbat astăzi prin cartierul Andrei Mureșanu, cel mai vechi din oraș, au fost șocați să descopere un peisaj urban dezolant. Copacii din fața caselor din zonă au fost toaletați, rămânând numai trunchiul și câteva crengi de unii. 

„Andrei Mureșanu, acum. Când ești copac și tot crești câte un pic în fiecare an, pas cu pas, te adaptezi după lumină și după peisajul din jur, ajungi la maturitate, îți întinzi crengile și coroana spre cer, ești imperfect, dar superb, și, într-o zi, deranjezi liniile de curent din drumul lor perfect drept și inadaptabil. Și trebuie să crăpi.

Așa se întâmplă și cu noi, oamenii. Numa' zic că ar trebui să avem un pic mai multă empatie și să găsim și alte soluții decât drujba. Dar ce ne mai place să drujbim în alții, #cumva #oprițimăcelul”, a relatat o clujeancă pe o rețea de socializare.

Nu este pentru prima oară când toaletările barbare ale copacilor din Cluj îi revoltă pe clujeni. Obosiți de promisiunile unui „Cluj verde” și speriați de betonarea excesivă a orașului, clujenii nu ezită să urmărească cum are grijă administrația locală de spațiile verzi din oraș. 

2.jpeg

1.jpeg

Comentarii Facebook