Subiecte Limba Română Bacalaureat 2022 Cluj. Elevii susțin astăzi prima probă a examenului


Emoții mari pentru absolvenții de liceu. Prima probă scrisă a Bacalaureatului, la Limba şi Literatura Română, a început. Pentru susținerea probelor scrise, în cele 16 centre de examen, organizate la nivelul județului Cluj, s-au înscris 4.004 candidați, dintre care 3.675 sunt candidați din promoția curentă, iar 329 sunt candidați din promoțiile anterioare.

Pentru filiera teoretică, profilul umanist și pentru cea vocațională, profilul pedagogic, textul suport a fost identic pentru toți elevii, indiferent de profil. Este vorba despre cel din Nicolae Iorga – „Doamna Elena Cuza”, iar elevii au avut, la subiectul I.B., de scris un text de minimum 150 de cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”. 

Subiectul al II-lea – notat cu 10 puncte, a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare. 

Subiectul al III-lea – tinerii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată – este notat cu 30 de puncte, scrie Edupedu.ro.

Baremele de subiecte vor fi făcute publice de Ministerul Educației la ora 15:00. Peste 126.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru susținerea examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022, mult mai puțini decât în anii anteriori. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie. 

1 dap.jpeg

2 dap.jpeg

Comentarii Facebook