Explozia la locuința din Apahida. Casa a fost spulberată din temelii, în urma unei acumulări de gaze: „N-am văzut în viaţa mea așa ceva”


Duminică, o familie din Apahida a trecut prin momente de groază, în doar câteva secunde locul pe care îl numeau „acasă”, a fost spulberat de o explozie. Proprietarii, soț și soție au fost prinși sub dărâmături. Din fericire, vecinii au reușit să-i salveze în ultimul moment. 

Salvatorii s-au deplasat la locul incidentului cu mai multe echipaje. La fața locului au fost dislocate patru autospeciale, echipaje SMURD și SAJ. A fost afectată structura de rezistență a casei în care a avut loc explozia. Bărbatul în vârstă de 67 de ani și femeia de 64 de ani au reușit să se autoevacueze până la sosirea pompierilor. 

O centrală defectă ar fi putut cauza o mare tragedie

În momentul sosirii la fața locului salvatorii au constatat faptul că imobilul fusese distrus în mare parte de explozie, fiind afectată și structura de rezistență a acestuia. Explozia, produsă cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze, nu a fost urmată de incendiu. Bubuitura puternică a distrus casa în totalitate și i-a speriat pe vecini.

Aşa ceva n-am văzut în viaţa mea! A zis că soţul a vrut să aprindă aragazul şi atunci a bubuit. Şi el avea o rană pe piept. Şi ea, săraca, era sub un perete, o uşă acolo, a scos-o ginerele afară. Când am văzut că iese praf, că fum nu era, am fugit foarte tare. Poarta era închisă, am sărit pe la colţul gardului. Şi am ridicat uşa, încă m-am tăiat puţin la un deget cu un ciob de sticlă, ca să putem să salvăm”, a declarat un vecin pentru Observator. 

În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor care au condus la acest incident.

explo.jpeg

Comentarii Facebook