Luni 30 Ianuarie

Jumătate din populaţia estimată a României s-a autorecenzat. Urmează etapa pe teren. Vezi care este situația în juedețul Cluj


Marți, 31 mai, începe etapa de colectare a datelor de recensământ cu ajutorul recenzorilor care se vor deplasa la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online.

Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai, 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzarea. 

Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, informează Institutul Național de Statistică. 

Recenzarea prin interviu faţă în faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) şi este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

Județul Cluj, pe locul doi la numărul de formulare completate

Săptămâna trecută, județul Cluj ocupa locul doi pe țară, după municipiul București, cu peste 450.000 de chestionare completate online.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021, poate fi consultat site-ul www.recensamantromania.ro.


Comentarii Facebook