Marti 26 Septembrie

Studenții UBB vor avea acces la ocoalele silvice Romsilva în scopuri educaționale și de cercetare. A fost semnat parteneriatul


Universitatea Babeş-Bolyai a semnat marți un parteneriat cu cei de la Romsilva, potrivit căruia studenții clujeni vor avea acces la baza educațională și de cercetare a Regiei Naționale a Pădurilor.

Parteneriatul semnat prevede organizarea unor sesiuni de practică pentru studenții UBB la direcțiile și ocoalele silvice din cadrul R.N.P. – Romsilva, precum și alte activități academice de cercetare și de relație cu societatea, și a fost semnat de Ziua Internațională a Pădurilor (sărbătorită în fiecare an la data de 21 martie).

Universitățile asigură un cadru adecvat pentru generarea și transmiterea către studenți a celor mai avansate cunoștințe prin intermediul cercetării, al educației, precum și prin stagii de practică organizate în colaborare cu parteneri din mediul socio-economic și cultural. Practica de specialitate desfășurată în contexte reale, ecologice, sprijină viitorii specialiști în dobândirea timpurie a unor competențe necesare pentru integrarea cu succes pe piața muncii. Instituțiile de învățământ superior creează împreună cu partenerii lor, din sfera privată sau publică, adevărate ecosisteme de inovare socială.

 Considerăm că un parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este deosebit de relevant, deoarece sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă este parte integrantă a strategiilor noastre de dezvoltare instituțională, universitățile oferind studenților și societății o serie de programe academice care vizează în mod direct teme de mediu și probleme generale de dezvoltare durabilă. Prin aceasta, ne asumăm rolul de motor în schimbarea societală cu privire la probleme de dezvoltare durabilă, UBB având în țară și Catedra UNESCO în domeniu. În fine, UBB a avut deja o contribuție majoră la organizarea componentei educaționale din Pădurea-Parc Făget, de care beneficiază comunitatea locală și mai ales copiii, și poate extinde această experiență și în alte zone împădurite.”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Comentarii Facebook