Studenții UBB Cluj au prioritate în parkingul Hașdeu. Primăria speră să îi disciplineze pe studenți - FOTO


Studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai au prioritate la închirierea unui loc în parkingul Hașdeu. După 1 noiembrie 2021, studenții altor universități vor putea închiria locuri în parking, dar nimeni nu va mai parca în zonă, pe unde apucă.

Sunt 238 de locuri pentru studenți, cu abonament, 40 de locuri pentru vizitatori și 42 de locuri pentru riverani. În primul rând am vrut să facem acel parking ca să nu mai găsim mașinile studenților plantate peste tot, pe trotuare, pe locuri publice. Acum, dragi studenți aveți unde parca. Dacă nu, vom ridica mașinile sau vi le lăsați acasă de unde ați venit. Trebuie să punem ordine în zona marilor centre de cazare. 

Terenul pe care am construit parkingul este de la UBB, în primul rând abonamentele sunt dedicate studenților de la UBB. În acest moment sunt 7 abonamente date studenților, care au prioritate până în 1 noiembrie. Trebuie să depună cerere și tariful este de 107 de lei pe an. După 1 noiembrie intră și ceilalți studenți de la alte universități, până la 1 decembrie. Apoi, dacă rămân locuri se deschid la liber pentru cei care locuiesc în zonă. Sunt pentru riverani ocupate 18 din cele 42 de locuri. 

Cei care sunt în zonă pot parca acolo pe cele 40 de locuri pentru vizitatori, care achită 3 lei pe oră”, a spus primarul Emil Boc.

Parking Hașdeu - Primăria anunță deschiderea Parkingului Haşdeu și ce tarife sunt

Comentarii Facebook