Studentii rromi de la UBB Cluj au protestat impotriva lui Traian Basescu! Vezi ce i-a suparat - FOTO


Studentii rromi de la UBB Cluj, membri ai asociatiei "Romano Suno", au protestat in fata Universitatii impotriva declaratiilor lui Traian Basescu facute in Slovenia.

"Cum sa traiesc bine, cu un rasist ca tine" sau "Politicienii romani nomazi traiesc in mod traditional din ceea ce fura", si-au scris tinerii pe tricouri, in timp ce si-au dat mana in fata cladirii principale a UBB Cluj. Protestul a facut parte din Ziua Internationala impotriva Fascismului si Antisemitismului

Presedintele organizatiei "Romano Suno", Norbert Iuonas, a declarat ca seful statului a spus in Slovenia ca rromii nomazi sunt infractori. "Declaratiile presedintelui sunt rasiste si acest lucru nu este o premiera. Rromii sunt nomazi si acest lucru nu este o noutate, dar ei pleaca fie impinsi de saracie si marginalizare, fie ca vor sa se dezvolte in tari mai civilizate", a declarat Norbert Iuonas.

Seful Statului a declarat, saptamana trecuta, la Ljubljana, ca rromii nomazi "traiesc din ce fura". "Mai avem o problema care trebuie spusa si care face dificila integrarea rromilor nomazi - foarte putini vor sa munceasca. Multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura. Daca nu vom recunoaste cinstit si problemele pe care le are etnia insasi si problemele pe care le avem noi in a cunoaste etnia, nu vom gasi solutia problemei", a raspuns seful statului roman", a declarat Traian Basescu, miercurea trecuta.

Comentarii Facebook