Studenții din Cluj-Napoca merg gratis cu transportul în comun. Mai puțin cei de la Universitatea Tehnică, USAMV și Academia de Muzică


Studenții din Cluj-Napoca își pot ridica abonamentele de transport în comun oferite de Primăria Cluj-Napoca.  

Va invitam la Centrele de vanzare carduri pentru incarcarea abonamentului  de transport gratuit sau cu reducere, la care aveți dreptul pe toata perioada anului. 

Pentru încurajarea transportului ecologic Primăria Cluj-Napoca deconteaza 50% din costul abonamentului pentru studenții la zi - buget, sub 26 de ani. Diferenta de 50% este transmisă spre decontare Universităților, cu excepția Universității Tehnice, Academiei de Muzică și U.S.A.M.V , care nu au semnat Conventiile care ar fi asigurat gratuitatea.

Pentru o mobilitate ridicata, abonamentul este valabil pe toate liniile din Cluj-Napoca, maxim 120 de călătorii pe luna, fiecare călătorie putand fi validata timp de 60 de minute pe oricate mijloace de transport”, precizează conducerea Companiei de Transport Persoane Cluj-Napoca.

Universitatea Tehnică, USAMV și Academia de Muzică nu oferă bani pentru compensarea abonamentelor, așa că studenții, masteranzii și doctoranzii trebuie să scoată 50% din tarif din buzunar. 

Studenții de la UBB Cluj și UMF Cluj vor beneficia de abonamente subvenționate integral, pentru că și universitățile suportă 50% din costul abonamentelor. 

Comentarii Facebook