Studenții din Cluj cer majorarea burselor, care nu acoperă și micul dejun: Guvernanții nu vor ca studenții să mănânce dimineața!


Organizația Studenților din cadrul UBB (OSUBB) Cluj-Napoca solicită majorarea burselor și susține demersul național lansat de studenții din toată țara.

În timp ce studenții din România se confruntă cu multitudinea de probleme sistemice care îi împiedică să acceseze o educație de calitate, guvernanții se fac vinovați de gafă după gafă, mimând în paralel măsurile necesare. ANOSR lansează ca răspuns la inconsistențele reprezentanților Guvernului campania ”Educație pe pâine”, prin care vom readuce pe agenda publică probleme ignorate cu excelență.

La momentul de față, cuantumul minim al burselor nu acoperă costurile cu micul dejun al studenților, ci exclusiv prânzul și cina, deși legea prevede extrem de clar faptul că în acest cuantum minim trebuie incluse „cheltuielile cu masa". Deși această realitate a fost confirmată de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, guvernanții ignoră cu nonșalanță creșterea subvențiilor pentru burse. Singura concluzie pe care o putem avea este că Guvernul consideră că studenții nu ar trebui să mănânce la micul dejun. Astfel, continuăm demersurile pentru majorarea cuantumului minim al burselor și a subvenției pentru burse, în concordanță cu nevoile reale ale studenților din România.

Haide alături de noi pentru a-i învăța nevoile studenților!”, a spus Florin Unghianu, președintele OSUBB.

Conform noului regulament, în momentul actual bursa de performanță este de 1000 de lei, cea de merit este de 700 lei, iar cea socială 580 de lei.

Comentarii Facebook