Studenţii de la UBB au acum o platoformă unde îşi pot căuta jobul potrivit

 

Platforma de recrutare "UBBstudJobs" a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este prima platformă online de recrutare care reuneşte o ofertă largă de locuri de muncă, stagii de practică şi internshipuri pentru studenţi şi absolvenţi.

Ideea unei platforme de recrutare asociate mediului academic reprezintă un element de noutate, atât pentru spaţiul universitar clujean, cât şi pentru cel naţional.

Spre deosebire de celelalte platforme online de recrutare, UBBstudJobs aduce un important element de noutate: selectarea şi adaptarea ofertei afişate a locurilor de muncă în funcţie de educaţia şi nivelul de carieră al studentului şi/sau absolventului UBB. Platforma este gazduită pe serverul/domeniul universităţii, la adresa: http://job.stud.ubbcluj.ro/.

Obiectivele pe care iniţiatorii şi le-au propus sunt ca site-ul să devină un punct de referinţă pentru studenţii şi absolvenţii Universităţii Babeş-Bolyai aflaţi în căutarea unui loc de muncă, ajutând la creşterea gradului de inserţie a acestora pe piaţa muncii prin:

-centralizarea şi pre-selectarea ofertei de locuri de muncă,

-stagii de practică şi internshipuri de la principalele companii naţionale şi internaţionale din regiune,

-familializarea studenţilor şi a absolvenţilor cu uzanţele mediului de recrutare online,

-creşterea gradului de comunicare între mediul universitar clujean şi mediul economic etc.


Prin intermediul acestui portal, studenţii şi absolvenţii Universităţii Babeş-Bolyai vor beneficia de:

-o ofertă de locuri de muncă adaptată educaţiei şi nivelului de carieră al acestora (stagii de practică, internshipuri, joburi part-time şi full-time de entry sau mid level);

-posibilitatea de a aplica la poziţiile vacante prin încărcarea CV-ului şi/sau a scrisorii de intenţie în mod direct, pe platformă;

-posibilitatea de a recomanda mai departe un anumit loc de muncă colegilor, prin intermediul e-mail-ului sau al reţelelor de socializare;

-înscrierea în baza de date UBBstudJobs;

-prospectarea pieţei muncii, prin studierea rubricii dedicate prezentării companiilor participante la acest proiect etc.

Platforma conţine, de asemenea, un forum specific şi o secţiune dedicată evenimentelor şi altor oportunităţi de carieră, unde studenţii şi absolvenţii pot afla principalele noutăţi ale pieţei forţei de muncă.

Printre beneficiile de care se bucură companiile care au acceptat şi vor accepta în viitor invitaţia de a lua parte la acest proiect, amintim:

-promovarea în rândul studenţilor şi absolvenţilor UBB a oportunităţilor de carieră şi a locurilor de muncă disponibile în cadrul companiei;

-creşterea bazei de date proprii cu CV-uri prin primirea acestora direct de la candidaţi;

 

 

Comentarii Facebook