Studentii de la Facultatea de Psihologie Cluj ajuta copiii cu autism


Studentii de la Facultatea de Psihologie Cluj vor ajuta copiii cu autism, in cadrul unei campanii initiate de Asociatia Autism Transilvania (AAT).

"Aceasta campanie reprezinta un pas important pentru asociatia noastra si ne bucuram ca atat de multi tineri doresc sa se implice in recuperarea copiilor cu autism. Vom realiza asemenea campanii de recrutare si anul viitor", a declarat Milena Pruna, presedintele Asociatiei Autism Transilvania.

Tinerii selectati pentru a deveni voluntari ai AAT vor beneficia de pregatire teoretica si practica, vor viziona filme documentare si vor participa la cercuri de discutii. Pana la sfarsitul lunii vor semna contractele de voluntariat si vor incepe activitatea in cadrul echipei Asociatiei.

Voluntarii AAT se vor implica in activitati de socializare pentru copii, iesiri in aer liber, jocuri de grup, monitorizarea acestora in cadrul sedintelor de terapie, activitati de joc in mediul familial, insotirea copiilor la gradinite si scoli de masa, realizarea de materiale educative pentru procesul terapeutic, realizarea de materiale informative pentru parinti.

Asociatia Autism Transilvania este o organizatie non-guvernamentala infiintata in 2006 de un grup de parinti puternic motivati, care au copii cu afectiuni din spectrul autist. Activitatile includ ore cu copiii, cursuri pentru parinti si familie, mese rotunde cu specialistii si informarea populatiei.

Comentarii Facebook