Studenti americani fac stagiu la Institutul Oncologic si Clinica Medicala III din Cluj-Napoca


Un grup format din 16 de studenti si trei profesori de la Facultatea de Medicina a Universitatii South Carolina (USC), fac practica la Institutul de Oncologie si Clinica Medicala III in perioada 9-26 mai.

Initiatorul proiectului a fost Tudor Oroianu, un student roman de la Universitatea americana.

"Visul meu a fost sa vin la Cluj-Napoca alaturi de colegii mei din Universitatea South Carolina, iar Primaria Cluj-Napoca si Universitatea de Meficina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj au facut din dorinta mea un proiect real. Ma bucur sa regasesc acasa la Cluj-Napoca un oras care a crescut enorm de la momentul anilor '90 cand prezenta strainilor era o exceptie, la ceea ce ofera azi, o comunitate moderna care a integrat in mod fiziologic toti investitorii si strainii care au venit aici, o data cu extraordinara dezvoltare a orasului" a declarat Tudor Oroian, student clujean la USC.  
 
Orasul Columbia din South Carolina este infratit cu Cluj-Napoca din anul 1991 si exista si o colaborare stransa intre universitatile de medicina din cele doua orase.

In 2011, parteneriatul vizeaza schimburi academice pentru studenti de facultate din primii ani de studiu. In prima faza, studentii americani au venit la Cluj Napoca si ii asista pe studentii medicinisti clujeni si pe medicii de la cele Institutul de Oncologie si Clinica Medicala III.

In vara anului 2012, un grup de studenti medicinisti clujeni sunt asteptati plece intr-un stagiu de instruire la Providence Institute din Columbia.

Comentarii Facebook