Stenograme cu proxenetul Codin Pop! Le bătea pe fete și le prostea în ultimul hal: Ar fi câștigat 1.000.000 de euro


Proxenetul Codin Pop, ”frate” în afaceri cu Sorin Pop, zis și ”Șarpele nebun”, a trimis la ”produs” în Elveția mai multe fete, de pe urma cărora a făcut foarte mulți bani.

Una dintre fete recunoaște că era bătută și că îi dădea banii lui Pop de frică. Pentru o altă fată, care se prostitua pentru el, a promis că din banii câștigați cumpără un apartament și un spațiu comercial, dar de fapt banii au dispărut.

O altă tânără a descris într-o stenogramă cum a fost bătută de Codin Pop, numai pentru a fi ținută în frică și teroare, potrivit foaiatransilvană.ro.

Pasajele sunt din cererea de arestare preventivă făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, pe numele lui Codin Pop. Prima fată folosită intens la produs, este V.D.M. Fata a ajuns în depresie și a preferat să iasă din jocul penal.

*În data de 20 decembrie 2019, ora 16.42, Pop Codin Iuliu a avut o discuție telefonică cu numita V.D.M., în care s-a discutat despre un apartament pe care antenumita l-ar fi plătit în Cluj-Napoca și despre un spațiu în care se află localul The Box, pentru că Pop Codin gestiona toate bunurile persoanei vătămate. În final, din toate celelalte probe, se va constata că a fost indusă în eroare, fiindcă apartamentul a fost vândut, iar banii au fost luați de către Pop Codin. Discuția s-a inițiat pentru că Pop Codin a dorit să îi ceară o sumă de bani pentru a plăti ratele către cel care i-a vândut antenumitei spațiu, respectiv S.P. Acesta întrerupsese alimentarea cu curent pentru întârzierea plății, iar Pop Codin nu putea folosi spațiul în aceste condiții.

* O nouă discuție are loc între cei doi de mai sus, tot în aceeași zi, ora 16.55, în care V.D. îi reproșează că a câștigat din prostituție peste 200.000 de euro, în anul 2019, iar în total Pop Codin spune că ar fi câștigat 1.000.000 de euro. Se poate observa din tot materialul probator că mare parte din acești bani au fost folosiți în interesul lui Pop Codin, plată rate imobile, autoturisme ori transferuri din partea numitei V.D. către membrii familiei proxenetului. Astfel, în acest context și al faptului că V.D. dorea să rupă această relație cu Pop Codin, încerca să rămână cu o parte din imobilele la care plătise avans ori rate.

* (Nota redacției – cei doi proxeneți Pop Cosmin și Pop Codin au trimis-o pe partea vătămată V.D. la terapie – după care au regretat). Tot în același registru, este dialogul telefonic dintre Pop Cosmin Sorin și Pop Codin Iuliu, de la data de 27.12.2019, în care Pop Cosmin îi povestește că Roxi (R.Ș.) i-ar fi zis în scurta întrevedere pe care au avut-o în data antemenționată, referindu-se la faptul că V.D.M a ieșit din cercul vicios prostituție-proxenetism, ”ce-o putut fi în capul nostru (Pop Codin și Pop Sorin au determinat-o pe V.D. să meargă la terapie, întrucât era în depresie din cauza modului de viață, inclusiv că se prostitua), o zis ăla-i spală cre… no să vezi de acuma, o să vezi de acuma de nu tăți banii care-i face, tăți banii din lume o să-i ia ăla. Prin urmare, Pop Codin Iuliu nu ar mai fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către V.D.M.

* Răspunsul din data de 31.12.2019, ora 15.47, din partea lui Pop Codin către H.S. are un conținut în care primul recunoaște săvârșirea infracțiunii de proxenetism în ceea ce o privește pe V.D. ”Nu am nimic cu nimeni. De un un an am frecat-o pe zdreanța aia mai demult, am dus-o la treabă, am făcut ceva bani, am luat pe banii ăia mașina, Bentley-ul de la Alex, mai trebuie să plătesc 40 mii la mașină. Și multe altele. Am făcut pentru noi, dar nu m-am gândit și nu mă gândesc la divorț. Am băut și nu am dormit la curve și nici nu e acasă de aproape un an.

* De asemenea, se observă îngrijorarea proxeneților cu privire la posibilitatea pierderii foloaselor patrimoniale obținute de pe urma practicării prostituției, fiindcă încearcă să le împiedice comunicare acestora (n.n. se referă la prostituatele G.A. și V.D.), pentru a nu se influența una pe cealaltă. Toate acestea au un înțeles în contextul în care am mai enunțat tehnici folosite de către proxeneți pentru a le controla pe victime și pentru a nu le da posibilitatea să conștientizeze că sunt exportate, dar și faptul că sunt racolate la vârste fragede, când nu înțeleg scopul real și sunt atrase de modul de viață ridicat pe care l-ar afișa proxenetul.

* La data de 21 ianuarie 2020, Pop Sorin (Șarpele nebunui) l-a contactat telefonic pe Pop Codin și i-a transmis că a dialogat cu V.D. care i-ar fi solicitat 400.000 de euro, bani pe care i-ar fi obținut aceasta de pe urma practicării prostituției …

* Concluzionează V.D. că Pop Codin o tot amenință fiindcă a plecat, fiindcă trăia din banii pe care îi câștiga din practicarea prostituției: nu poate să accepte că o plecat ă … ultimul tren. Nu poate să accepte … Da, aici a fost vorba că o plecat banii … E vorba că o plecat banii”.

O altă prostituată folosită de Pop Codin Iuliu este V.R., care a lucrat la mai multe bordeluri de lux din Elveția, Club Glose, Pompeii Club, History Club sau Sauna Club Zeus. Tânăra nu putea fi manipulată foarte ușor și de aceea proxenetul avea mare grijă cum vorbea cu ea, pentru că în caz contrar ”Îi fată faină, numa-i no … asta nu care c-o poți … n-o pote îndoctrina nime, că-i prea nebună … asta-i mai dusă ca astalaltă, mă”.

* Din prostituție obținea în jur de 500-700 de euro pe noapte, așa cum menționa. Mai arată că a fost bătută, i s-a luat telefonul cu forța și i s-au șters unele mesaje. Din discuții mai reiese că V.R., Pop Codin, Pop Cosmin, și G.A:(o altă prostituată care lucra pentru Pop Cosmin) locuiau împreună în Italia, iar clubul de prostituție era în Elveția.

V.R. Azi am făcut 700, da am luat la mine și i-am lăsat lui acuma, da i-am lăsat așe, că n-am nevoie de ei, și la revedere, io-s nimica …

Doamnă: Ce proastă ești!

V.R.: Lui de mâncare, să mânce. Nu?

Doamnă: Păi ce face cu banii?

V.R. Păi … ce face cu banii?! No … tre să plătim …, pe săptămână, știi tre să plătim chiria.

Doamnă: Cât.

V.R.: Ă … 500! Așa și foarte greu se adună, și hai să zicem că azi am făcut 600, bun și asta-i direct chiria, rămâi cu 100, mai trebuie 150 de intrare … No, ne-o adus cineva 2 cartușe de țigări, no și ălea trebuie plătite, o sută și ceva de euro … No și duc, îi dau lui, mere mâncă în oraș ce crezi.

Doamnă: Doamne feri! … Tu îl mai iubești pe omul ăsta?

V.R.: Maria, tu nu știi ce mi-o făcut, că mi-o fost rușine să zic, și nici n-are rost să zic. Maria, deci m-o bătut ieri, pfuai de …mea.

Doamnă: ....

V.R.: Deci nu, ce ieri, azi dimineața, când ne-am certat, știi? Și io am închis ușa, știi să nu mă mai cert cu el, dar gen am închis-o frumos … și … nu știu am început să mă machiez și o dat așa tare cu piciorul în ușă, o rupt ușa … pă cap, pă mine, pă cap, pă spate, îs … tătă vănătă … și el și-o dat filme, că mă duc la Poliție, cine știe ce căcat o crezut … o venit din spate, când am văzut, m-o luat așa de cap și m-o trântit de oglindă. No! Doamne ferește. No!

Pop Codin mai avea o a treia prostiuată pe care o folosea. Și cu aceasta s-a certat din cauza faptului că a aflat că acesta are o altă iubită.

Comentarii Facebook