Ambulanțier din Dej bolnav de coronavirus



Un ambulanțier din Dej a fost depistat pozitiv cu coronavirus, dar din primele detalii ale anchetei ar fi luat boala în afara programului.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, confirmă acest caz, dar spune că cel mai probabil acesta s-a îmbolnăvit în afara orelor de program. La Dej este în curs o anchetă. ”Angajatul de la Dej era în concediu pe o durata de 10 zile. În a șaptea zi a început să aibă simptome și a fost testat ieșind pozitiv. Acum se face testare la toți angajații, dar nimeni nu a intrat în contact cu acesta. Cel mai probabil a luat virusul din exterior, de la magazin, sau de undeva. Așa se întâmplă când este răspândire comunitară”, a declarat Horia Simu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj.

Ambulanțierii sunt echipați corespunzător în timpul intervențiilor, astfel că o contaminare este puțin probabilă. 

Cu toate acestea, la Dej au fost depistate deja 72 de cazuri de coronavirus în comunitatea de romi, iar numai ancheta epidemiologică va spune care este sursa infectării angajatului de la Ambulanța Dej. 

Horia Simu a spus că nu personalul de la Dej a fost trimis să preia romii bolnavi și să îi aducă la Spitalul Clinic de Bolși Infecțioase Cluj, ci au fost trimise echipaje din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook