Alin Tise: "Daca ne blocheaza proiectul stadionului Ion Moina, ii vom da si noi in judecata pe arhitecti"

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca daca proiectul construirii stadionului "Ion Moina" va fi blocat, arhitectii care au cerut sistarea lucrarilor vor trebui sa raspunda in fata instantei.

"Nu exclud posibilitatea sa ii dam in judecata pe cei care au deschis procesul, pentru ca nu cred ca putem tot timpul sa blocam ceva. O sa ne judecam cu ei pana la capat si daca vom pierde vom contesta, dar daca proiectul va avea de suferit si va fi blocat, Consiliul Judetean le va cere despagubiri celor 46 de arhitecti, care cer acum sistarea lucrarilor la stadionul Ion Moina", a spus Alin Tise.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj crede ca actiunea celor 46 de arhitecti are fie substrat politic, fie a fost facuta din orgoliu profesional. "Daca ar fi vrut sa conteste acest lucru de nu au facut-o la dezbaterile puiblice. Nu cred ca cineva isi imagneaza ca daca am cheltuit 6 milioane de euro pana acum in stadion vom demola ce am construit. Este un orgoliu si o concurenta intre arhitecti, de ce au luat-o unii si nu altii, dar Universitatea Tehnica si-a ales colaboratorii. Se poate sa fie vorba si de influenta politica, dar nu pot sa nu ma gandesc la ele", a mai declarat Alin Tise.

Tise este insa increzator, deoarece stadionul este construit intr-o zona in care exista o arena sportiva, asadar Instanta va cantari acest lucru si nu se va lasa influentata de argumentele arhitectilor. "Nu facem in locul unei case de batrani un station sau in locul unei farmacii, ci in locul unui stadion. Oare copiii arhitectilor nu vor folosi acea arena, pentru ca nu o fac pentru Alin Tise, este mai important interesul marunt al acestora, decat interesul tuturor?", s-a mai intrebat Tise.

 

Un grupm format din 46 de arhitecti clujeni au dat in judecata Consiliul Judetean si solicita anularea autorizatiei de constructie a stadionului "Ion Moina" si a planului urbanistic din zona arenei municipale de fotbal.

 

Construirea stadionului a inceput in iulie 2009 si pana acum a fost investita suma de 13 milioane de euro. Lucrarile vor fi terminate in vara si suma total cheltuita va fi de 23 de milioane de euro. Stadionul "Ion Moina" va gazdui si un hotel, un centru comercial si spatii de birouri.

 

Pe aceeasi tema:

Constructia stadionului "Ion Moina" ar putea fi blocata, in instanta

Pe stadionul "Ion Moina" s-ar putea juca din vara

Comentarii Facebook