Spitalul Polaris va fi preluat de autorități, dar cu plata unei chirii. Clujul are 16 spitale de stat care pot fi folosite gratuit


Spitalul Polaris evacuat acum o lună de pacienți, dar apoi abandonat și ținut închis de atunci, va fi preluat până la urmă de Consiliul Județean Cluj, dar numai cu plata unei chirii de 18.000 de euro pe lună.

Consiliul Județean va plăti tot ce ține de uzura spitalului, a clădirii, a aparaturii existente deja acolo, utilități etc, și, cel mai important, va suporta costul consumabilelor, a filtrelor aparatelor de ventilație extrem de performante de aici”, a declarat Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, citat de Transilvania Reporter.

Medicii și tot personalul medical va veni de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, alături de toate echipamente medicale.

Contractul cu Polaris este pe trei luni, iar dacă reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj vor considera că nu mai este nevoie de această unitate va fi suspendat contractul, a mai spus Jucan pentru sursa citată.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj și cel care a propus înființarea unei comisii formată din profesori universitari și medici specialiști care să identifice locații unde să poată fi tratați pacienții, a declarat că propunerea de preluare a spitalului Polaris a venit din partea experților. ”Din câte am aflat, acest spital îndeplinește niște condiții, în primul rând ca locație, apoi ca și clădire nouă, circuite epidemiologice. În primă fază, fiind vorba despre disponibilitatea de a ne pune gratuit clădirea la dispoziție, sigur, era foarte interesant, motiv pentru care am și stabilit în sarcina Consiliului Județean să facă preluarea spitalului, să se descurce mai departe. Acum, că s-au răzgândit, eu nu mai am ce să fac, depinde doar de Consiliul Județean dacă mai vrea să o facă sau nu. Nu știu ce sume se vehiculează, sau despre ce este vorba acolo, nu-i treaba mea”, a spus Abrudean conform Transilvania Report.

Spitalul Polaris are avantajul că are multe saloane cu baie proprie, unde pot fi cazați pacienții, având condiții ideale. ”Într-un asemenea salon poți să bagi un singur pacient. În situația în care,doamne ferește, explodează ceva și pe aici, ne trezim că n-avem unde să ducem pacienții, și, oricât e Clujul de mare centru medical și universitar, dacă luăm la rând clădirile pe care le avem la dispoziție, ne dăm seama că e vai și amar, din păcate. Toate sunt niște clădiri vechi,cu circuite așa cum sunt… Sigur că, poate, nu este vorba de o nevoie imediată, doamne ajută să nu fie nevoie, dar în situația în care se întâmplă o să ne trezim în situația în care nu o să avem unde duce pacienții”, a mai spus prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook