Spitalul Judetean din Cluj, inclus de Ministerul Sanatatii in categoria I

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj a fost inclus de Ministerul Sanatatii, alaturi de alte sase unitati, din tara, in clasa de competenta foarte inalta.

 

Potrivit unui interviu acordat Mediafax de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, niciun spital din Romania nu se poate incadra in categoria I fara conformare. "Din pacare, Romania astazi nu dispune de niciun spital, oricat de bun ar fi el, care sa se poata incadra pe aceste norme in categoria I fara conformare. Vorbim de doua spitale in Bucuresti - Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul Universitar - si de cinci spitale in tara - Spitalul de Urgenta din Timisoara, cele din Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi si Constanta. Toate cele sapte sunt cu plan de conformare, adica pana la sfarsitul anului trebuie sa-si rezolve problemele pentru a se putea incadra in clasa I", a declarat Cseke Attila.

 

Potrivit ministrului Sanatatii, spitalele vor fi finantate de la 1 iunie, in functie de aceste clasificari. Spitalul Judetean din Cluj are 1.592 de paturi si 34 de sectii clinice.

Comentarii Facebook