Duminica 11 Aprilie

Spitalul din Huedin a primit un nou echipament ultraperformant, de aproape 500.000 lei. La ce este folosit


Consiliul Județean Cluj anunță că a achiziționat un nou echipament medical ultraperformant pentru Spitalul Orășenesc Huedin.

Sistemul de chirurgie laparoscopică 4K cu dispozitiv de sigilare vasculară care va intra în dotarea Blocului Operator al unității sanitare are o valoare de 499.800 de lei iar resursele financiare au fost alocate din bugetul propriu al forului administrativ județean.

„Am decis să cumpărăm acest echipament medical de ultimă generație pentru ca, în cazul unor urgențe ce necesită intervenția de îndată a medicilor, pacienții să poată beneficia de servicii chirurgicale optime în cadrul Spitalului din Huedin, fără a fi necesară deplasarea la Cluj. Nu ne vom opri aici, vom continua programul de investiții în aparatură medicală ultraperformantă de care să beneficieze atât spitalele din Cluj-Napoca, cât și cele din județ.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Necesitatea acestei investiții este justificată de faptul că vechiul sistem pentru chirurgie laparoscopică a fost utilizat o lungă perioadă de timp, ajungând să fie depășit din punct de vedere tehnic și moral, conform reprezentanților CJ Cluj. Echipamentul recent achiziționat va permite efectuarea multiplelor intervenții chirurgicale minim invazive și va contribui la realizarea unui act medical mai sigur și mai rapid, cu numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.


Comentarii Facebook