Joi 28 Ianuarie

Clujul are 180 de elevi și profesori cu COVID-19


Județul Cluj a ajuns la 180 de elevi și profesori infectați cu COVID-19, fiind mai multe școli care au trecut în învățământul online.

Astfel, conform datelor furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj sunt 126 de elevi bolnavi, din 58 unități de învățământ, și 54 cadre didactice, din 41 unități de învățământ.

Liceele Ghibu și Nicolae Bălcescu se închid 14 zile. La fel Liceul Teoretic Octavian Goga din Huedin

Astăzi, 19 octombrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, se înregistrează următoarea situație:

-  282  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

- 110 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

- 31 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, anunță Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

.

Comentarii Facebook