Spitalul Clinic Judetean Cluj cumpara dezinfectanti in valoare de 560.000 de euro


Spitalul Clinic Judetean Cluj achizitioneaza prin licitatie dezinfectanti in valoare de 2,5 milioane de lei, adica circa 560.000 de euro. Conducerea clinicii sustine ca suma nu este mare tinand cont de faptul ca unitatea sanitara are 27 de cladiri in administrare.

"Totul se face pe baza de licitatie si conform contractului cadru. La sectiunea igiena si dezinfectanti avem alocata suma de 2.417.943 de lei, dar vorbim despre suma maxima pe care o putem cheltui. Pe baza licitatiei vom achizitiona lunar dezinfectanti, dar totul depinde si de cati bani avem la dispozitie", a declarat pentru Stiri de Cluj managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Cristiana Ciortea.

Managerul clinicii a mai afirmat ca suma alocata acopera necesarul lunar, "daca am functiona in conditii normale si in cadrul acordului cadru. Este foarte probabil sa nu cheltuim toata suma pentru ca nu o vom avea si ne vom limita".

Ciortea a mai precizat ca in 2010 spitalul pe care il conduce a cheltuit lunar circa 40.000 de mii de euro pentru achizitia de dezinfectanti, dar suma este ridicata si pentru ca Spitalul Clinic Judetean Cluj este cel mai mare din tara.

"Administram 27 de cladiri pentru ca avem un sistem pavilionar si sectiile sunt imprastiate in mai multe locuri. Pentru fiecare cladire este un necesar pe care daca nu-l respectam suntem pasibili de amenda", a mai spus Cristiana Ciortea.

Ofertele pentru aceasta licitatie vor fi deschise la finalul lunii martie.

Comentarii Facebook