Cluj: Consiliere gratuita pentru cupluri in primul an de casatorie


Un grup de psihologi intentioneaza sa deschida la Cluj Napoca un centru, unde sa ofere gratuit consiliere cuplurilor in primul an de casatorie.

Psihologul Adina Tomoiaga a declarat ca a solicitat primariei Cluj Napoca alocarea unui spatiu in care cabinetul sa isi desfasoare activitatea. Specialistii urmaresc sa reduca numarul divorturilor si sa rezolve conflictele familiale in primul an de casnicie.

"Am depus, la sfarsitul anului trecut, la Primaria Cluj-Napoca o cerere de atribuire a unui spatiu pentru infiintarea unui cabinet in care sa desfasuram consiliere maritala gratuita pentru cupluri in primul an de la casatorie, cand stim ca apar cele mai multe dificultati relationale si emotionale. Scopul acestui demers este de a preveni aparitia divortului si a imbunatati viata de cuplu. Temele pe care incercam sa le abordam sunt comunicarea in familie, rezolvarea de conflicte, gestionarea finantelor, relatia cu familia extinsa", a declarat Adina Tomoiaga.

Cuplurile vor primi o data cu certificatul de casatorie si un pliant cu informatii despre consilierea maritala.

Reprezentanti primariei Cluj Napoca sustin ca solicitarea psihologilor va fi analizata intr-o viitoare sedinta de consiliu local.

Comentarii Facebook