Spital privat de ginecologie in curtea Liceului de Informatica de pe Calea Turzii. Dispare terenul de sport VIDEO


Terenul de sport din curtea liceului de informatica a fost retrocedat si pe acest amplasament ar urma sa se ridice un spital privat de ginecologie cu trei etaje.

Reprezentantii societatii Novogyn, initiatoarea proiectului, sa solicitat avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), dar nu l-a primit pentru ca nu respecta mai multe conditii: locurile de parcare, spatii verzi, distanta pana la imobilele invecinate, intre care se numara si Liceul de Informatica.

Cladirea clinicii private ar urma sa aiba demisol, parter si trei etaje, urmand sa functioneze mai multe saloane, cu 12 paturi, si patru cabinete de consultatii. Arhitectul societatii Novogyn, Cristian Banut, le-a spus arhitectilor din cadrul CTATU ca spitalul va avea 7 locuri de parcare si 14 angajati. "Nu vor fi patru medici in permanenta in cabinete asa ca nu este nevoie de mai multe locuri de parcare", a spus proiectantul.

Afirmatia a starnit nemultumirea membrilor CTATU care i-au atras atentia arhitectului ca "daca sunt patru cabinete vor veni cel putin patru medici la serviciu. Nu cred ca le-au facut ca sa le tina goale. In plus, nu v-ati gandit la locurile de parcare pentru paciente si pentru apartinatorii acestora care vor veni la clinica, avand in vedere ca aveti si saloane", a precizat arhitectul Adrian Iancu.

Arhitectul sef al municipiului, Ligia Subtirica, a solicitata proiectantului sa prevada si un spatiu verde pentru noua clinica. Arhitectul Eugen PAnescu a spus ca trebuie revizuit proiectul pentru a respecta vecinatatile cu celelalte cladiri, mai ales ca in preajma este Liceul de Informatica. "Terenul pe care vreti sa construiti este fostul teren de sport al liceului si lucrurile sunt foarte sensibile acolo. Sunt elevi care trec pe langa si totul trebuie sa fie foarte bine reglamentat", a spus Panescu

Arhitectii din cadrul CTATU nu si-au dat acordul pentru demararea acestui proiect, care urmeaza sa revina in fata Comisiei cu revizuiri. Arhitectii se tem ca terenul din jurul Liceului de Informatica risca sa fie "impanzit" cu cladiri dupa modelul Spitalului de Recuperare, unde tot spatiul existent a fost retrocedat si s-a permis realizarea unor constructii ingramadite.

Comentarii Facebook