Spitalele clujene risca sa nu dea salariile de Craciun

Spitalele clujene sunt in prag de colaps. Bugetul pe luna decembrie nu ajunge pentru achitarea salariilor. Conducerea Casei de Asigurari Cluj spune ca are doar 60 % din banii necesari pentru functionarea spitalelor pe ultima luna a anului.

 

La Spitalul din Huedin conducerea mai are fonduri doar pentru jumatate din salariile angajatilor. Directorul unitatii, Gheorghe Pop, a declarat ca "am avut probleme de la jumatatea anului, cind banii au inceput sa se imputinze, dar acum e mult mai grav. Pe luna decembrie riscam sa nu platim integral salariile angajatilor".  El a solicitat Casei Judetene de Asigurari de Sanatate suplimentarea fondurilor pe ultima luna a anului.

 

Majoriotatea spitalelor din judet au probleme asemanatoare. Bugetul lunar alocat de Casa de Asigurari de Sanatate Cluj este de 33 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei reprezinta cheltuielile cu salariile.

 

"Avem in acest moment doar 60 % din cele 33 de milioane de lei necesare spitalelor pentru salarii, utilitati, materiale sanitare si medicamente. Salariile vor fi platite deoarece exista o prevedere in contractul cadru care stipuleaza faptul ca pot fi luati bani de anul viitor pentru diverse plati. Acesti bani suplimentari, care vor fi decontati in luna ianuarie 2010, vor fi folositi pentru plata lefurilor:, a declarat Emilia Groza, presedintele Casei de Asigurari Cluj

Comentarii Facebook