Spargere la Alpha Bank Cluj, la fosta sucursala din Piata Cipariu! Hotii au incercat sa fure bancomatul VIDEO EXCLUSIV

Fosta sucursala Alpha Bank din Piata Cipariu a fost sparta in jurul orei 4.00 dimineata. Hotii au patruns prin usa de serviciu din spatele bancii.

 

Spatiul in care functionase banca era asigurat cu un sistem de alarma, desi sucursala fusese desfiintata, intrucat era inca amplasat un bancomat functional. Potrivit anchetatorilor, alarma s-a declansat in jurul orei 4.00. Agentii G4S s-ar fi deplasat la sucursala din Piata Cipariu, dar nu au intervenit pana cand nu au sosit politistii. ”Se pare ca hotii erau in interior si cei de la firma de securitate nu au intervenit pana cand nu am ajuns noi. A durat putin pana cand acest lucru s-a intamplat pentru ca ei ne-au chemat cand au ajuns la banca, nu cand au primit apelul de pe sistemul lor. Se pare ca hotii au profitat de acest lucru si au fugit pe usa din spate”, au declarat pentru Stiri de Cluj surse din randul anchetatorilor.

 

Sucursala Alpha Bank din Piata Cipariu era inchisa din 3 aprilie, iar acolo a mai ramas doar un bancomat. Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Alma Brehariu, a declarat ca hotii au incercat sa fure bancomatul, dar nu au reusit. ”In bancomat nu erau bani. Hotii au vrut sa il fure, dar nu au apucat”, a spus Alma Brehariu. Declaratia acesteia este, insa, infirmata de repezentantii bancii, care sustin ca  bancomatul este functional si ca la acea ora erau bani in el.

 

Elena Nita, Senior PR Officer ALPHA BANK Romania:
"Nici un angajat al bancii nu este implicat in acest caz. ATM - ul era functional si este dotat cu sistem electronic de securitate. Acesta s-a declansat automat in momentul tentativei de furt, anuntand firma de securitate, care impreuna cu politia au intervenit operativ. Nu a fost inregistrata nici o paguba", a mai spus Elena Nita.

Reprezentantul Alpha Bank nu a vrut sa comenteze informatia potrivit careia firma de paza a asteptat sa vina politia si nu au intervenit: "Firma de securitate a respectat intocmai planul de paza".

Comentarii Facebook