Spărgători prinși în flagrant la Cluj. Polițiștii i-au imobilizat pe infractori pe acoperișul locuinței din care voiau să fure FOTO



Polițiștii clujeni au prins în flagrant doi spărgători de locuințe, în timp ce încercau să fure bunuri dintr-o locuință de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Incidentul a avut loc pe data de 17 februarie, iar cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data menționată, în jurul orei 21:30, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un imobil nelocuit de pe strada Petre Ispirescu, din Cluj-Napoca, au fost observate lumini neobișnuite, cel mai probabil făcute de lanterne.

Polițiștii au identificat proprietarul locuinței și s-au deplasat de îndată la fața locului, înconjurând imobilul.

În momentul pătrunderii polițiștilor în locuință, două persoane care se aflau în interior au încercat să iasă afară prin podul casei.

Polițiștii i-au imobilizat pe cei în cauză pe acoperișul locuinței și au stabilit identitatea acestora, fiind vorba despre doi tineri, de 25 și 26 de ani, din Cluj-Napoca și Florești. Asupra acestora au fost găsite o lanternă și un spray iritant lacrimogen, bunuri ridicate de către polițiști”, informează IPJ Cluj.

În locuință, oamenii legii au găsit bunuri care ar fi fost pregătite pentru a fi sustrase, precum: un televizor, sticle de băutură, pachete de cafea, etc.

De asemenea, în autoturismul folosit de cei doi au fost găsite șurubelnițe, mănuși, o cheie metalică, levier, fierăstrău metalic manual, etc..

Polițiștii au mai găsit două inele din metal de culoare galbenă, 850 de lei, 330 de euro și 75.000 de forinți, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată de cei doi.

Având în vedere cele constatate, prin ordonanță s-a dispus reținerea celor doi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în forma tentativei, iar la data de 18 februarie, pe numele acestora au fost emise de către magistrați mandate de arestare preventivă pentru 15 zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi.

Comentarii Facebook