Soțul unei foste judecătoare de la Tribunalul Cluj a scăpat nepedepsit după ce a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 90.000 de lei


Soțul unei foste judecătoare de la Tribunalul Cluj a fost trimis în judecată, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. 

În anul 2015, Adrian Alexandru Cimbrudean în calitate de inginer și casier al Utilaj Prest SRL, firmă la care este administrator și asociat în prezent, ar fi simulat efectuarea unor tranziții comerciale în sumă de 276.353 de lei pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către stat, cauzând un prejudiciu de aproape 90.000 de lei. 

În ciuda acestui fapt, foștii colegi ai soției sale – magistrații de la Tribunalul Cluj, au dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Adrian Alexandru Cimbrudean, soțul unei foste judecătoare de la Tribunalul Cluj – Anca Corina Ciumbrudean, după ce a achitat prejudiciul, scrie gazetadecluj.ro.

Adrian Alexandru Cimbrudean a fost trimis în judecată la începutul acestui an, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au  stabilit că, în perioada martie – iulie 2015, când Adrian Alexandru Ciumbrudean activa ca inginer și casier în cadrul societății Utilaj Prest SRL, ar fi simulat efectuarea unor tranzacţii comerciale de natura achiziţiilor de prestări servicii de închiriere utilaje (buldoexcavator şi vibrocompactor), în sumă de 276.353 de lei, de la trei societăți din județele Covasna și Harghita  pe baza unui număr de 62 de facturi fiscale emise în numele acestora, tranzacţii care nu s-ar fi materializat în realitate în modalitatea facturată, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către stat, în ceea ce priveşte impozitul pe profit şi TVA, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în sumă totală de 89.146 de lei, din care suma de 35.658 de lei reprezintă impozitul pe profit sustras de la plată, iar suma de 53.488 de lei, reprezintă TVA aferentă celor 62 de facturi fiscale, care ar fi fost dedusă în mod nelegal.  

Magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Adrian Alexandru Cimbrudean și ridicarea măsurii sechestrului asigurator stabilit de procurori în cursul urmăririi penale. Soțul fostei judecătoare a fost obligat să plătească doar cheltuielile judiciare avansate de stat în valoare totală de 2000 de lei. Hotărârea pronunțată de instanța de fond în mai 2023 a rămas neatacată. Astfel, Cimbrudean a scăpat nepedepsit după ce a prejudiciat bugetul de stat, notează sursa citată.

Comentarii Facebook