Duminica 28 Aprilie

Un avion ce transportă cetățeni ucraineni evacuați din Israel aterizează luni pe aeroportul din Cluj-Napoca


Ucrainenii fug din Israel la Cluj din calea războiului. La solicitarea Ambasadei Ucrainei, România a asigurat preluarea a 220 de cetăţeni ucraineni evacuaţi din Israel, urmând ca astăzi un alt transport să sosească pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj, echipele medicale SMURD vor asigura asistenţă medicală de specialitate acestora. Totodată, autorităţile române vor pune la dispoziţie spaţii temporare de cazare.

„Este important de menţionat că România acţionează în conformitate cu principiile de solidaritate internaţională, sprijinind cetăţenii israelieni, dar şi ucraineni în această perioadă dificilă, demonstrându-şi ferm angajamentul faţă de pace şi stabilitate”, menţionează DSU.

La sosirea în ţară, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Imigrări vor asigura în regim de urgenţă permisul de intrare pe teritoriul României a cetăţenilor evacuaţi, precum şi asigurarea unui regim prioritar la efectuarea procedurilor de trecere a frontierei, notează Agerpres.

Comentarii Facebook