Medic clujean, acuzat de o mamă! S-a dus cu băiatul cu piciorul rupt și i-a spus că nu are nimic / UPDATE: Spitalul Gherla respinge acuzațiile


O mamă a relatat o experiență neplăcută de la Spitalul din Gherla, unde s-a prezentat la camera de gardă pentru un consult cu băiețelul ei, în vârstă de 3 ani. Femeia spune că cel mic era suspect de fractură la picior, dar medicul a zis că nu are nimic, să plece acasă liniștită.

Conducerea Spitalului Gherla a respins toate acuzațiile. Citiți mai jos poziția oficială.

Incompetență la spitalul Gherla. Am ajuns sâmbătă seara cu băiețelul de 3 ani suspect ca ar avea piciorul rupt. Vizibil fiind ca era strâmb piciorușul și pe copil îl durea. Doctorul chirurg, care este de gardă, l-a consulta și ne-a asigurat că din punctul lui de vedere copilul nu are nimic și pot merge cu el acasă, că nu are rost sa venim la Cluj ca să i se facă radiografie, că poate nici nu o sa îi facă radiografie. Noi am venit totuși la Cluj că se vedea ca nu-i Ok piciorul.

Ce sa vezi…copilul are piciorul rupt, plus osul era deplasat. Numai la ăștia sa nu ajungi sa te consulte”, a relatat Elena Oros, mama băiatului.

Spitalul din Gherla nu are aparatură pentru efectuarea unei radiografii, dar mama spune că problema de la picior era vizibilă.

Înțeleg că nu este aparatura necesară. Dar chestia asta era vizibilă. Când a consultat copilul nu a putut sa își dea seama ca nu-i în regulă?

Eu nu am la ce sa denigrez spitalul, dacă nu se întâmpla așa ceva. Erau 3 asistente în cabinet, doctorul și soțul meu când a consultat copilul și ne-a asigurat ca e bine. Că piciorușul îl ține strâmb că e încordat doar.

Din păcate, nu știu numele doctorului. Eram stresată, el nu mai știu exact dacă s-a prezentat, că era tare plictisit. Nu i-am reținut numele. Era înalt și avea alt accent”, a mai spus femeia.

O altă mămică a relatat un alt caz. ”Spitalul din Gherla e un spital dezastru. În data de 1 septembrie am fost cu fiica mea la gardă, seara pe la 19.30 că se simțea rău. Era de gardă d-na Albăstroiu, managerul spitalului. D-na asistenta ne-a spus știați că facem schimbul de tură. Am stat pana aproape la 8 și nu ne-a întrebat nimeni de ce suntem acolo. Am ieșit și am mers dincolo la ginecologie, unde era d-nul Dusceag, care imediat i-a pus o perfuzie. Deci poți sa mori liniștit cu d-na manager de gardă”, a relatat femeia.

Directorul medical al Spitalului din Gherla, Dr. Albastroiu Claudia, a spus că: ”Tot ce este posibil. Condiția este sa fiu informată că este pacient în urgență. Sunt mereu la 50 m în cabinetul medicilor”. 

----------------

UPDATE

Conducerea Spitalului Gherla respinge toate acuzațiile și a prezentat un punct de vedere cu ceea ce s-a întâmplat în 14 octombrie.

În data de 14.10.2023,la ora 20:00, s-a prezentat la camera de garda a Secției Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Gherla, un copil în vârstă de 3 ani cu traumatism picior stâng prin cădere de la înălțime de pe un pat supraetajat.

În urma efectuarii consultului de către medicul pediatru, care a fost de garda se suspicionează a fi fractură cu deplasare la piciorul stang și se întocmește foaia de camera de garda nr.6997/14.10.2023.

După efectuarea consultului, medicul pediatru a luat legatura cu Clinica de Chirurgie Pediatrică și Ortopedie Cluj, în vederea efectuarii a  unui examen de specialitate, a investigatiilor necesare si a confirmarii diagnosticului.

Se intocmeste biletul de trimitere cu seria BTICH nr.9901575 către Clinica de Chirurgie

Pediatrică și Ortopedie Cluj, în urma acordului obținut de medicul de gardă de la Clinica de Chirurgie Pediatrică și Ortopedie Cluj.

Înainte de a pleca spre Clinica de Chirurgie Pediatrică și Ortopedie Cluj, pacientul

împreună cu apartinatorii au fost redirectionați la Compartimentul de Chirurgie Generală a Spitalului Municipal Gherla pentru a imobiliza fractura. S-a imobilizat de către medicul chirurg care a fost de garda piciorul copilului cu atele provizorii conform protocolului și a fost redirectionat spre Clinica de Chirurgie Pediatrica si Ortopedie Cluj conform biletului de trimitere primit de la Secția de Pediatrie.

S-a solicitat la Serviciul de Ambulanta o ambulanta de transport la ora 20:11, însă familia a decis ca va pleca cu mijloace proprii la Cluj.

Medicul pediatru dr Baila Virginia a ținut legătura în permanență cu apartinatorii și i s-a comunicat ca in cursul zilei de azi 16.10.2023, i se va efectua o intervenție de specialitate la Cluj.

Mentionam ca in structura Spitalului Municipal Gherla nu exista specialitatea chirurgie pediatrica și nu avem linie de garda aprobată pentru servicii de radiologie și imagistică medicala fiind un spital de gradul IV - nivel de competenta bazal”, precizează conducerea Spitalului Gherla.

Comentarii Facebook