Sotia pilotului mort la Luna, Simina Avram, prima femeie judecator militar din Romania! Ea va face justitie la Tribunalul Militar Cluj


Judecatoarea Simina Avram este prima femeie magistrat militar din Romania, ca urmare a deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a aprobat transferul ei de la Tribunalul Mures la Tribunalul Militar Cluj.

Simina Avram a fost avansata, luni 17 octombrie, de la gradul de capitan la cel de maior, prin ordinul ministrului Apararii Nationale, iar, marti, membrii CSM au aprobat transferul judecatoarei de la Mures la Cluj, in regim de urgenta. "Solicitarea mea este determinata de considerente morale, intrucat sotul meu, capitan comandor - pilot Avram Sorin Traian a decedat pe data de 01.11.2010, in urma catastrofei aeriene dela Campia Turzii", a aratat judecatoarea in cererea de transfer adresata Consiliului Superior al Magistraturii.

La aflarea vestii ca solicitarea ei a fost aprobata de CSM, Simina Avram a declarat ca: "Sunt optimista si sper ca va fi un inceput foarte bun. A fi prima femeie magistrat militar este ceva foarte frumos si de acum inainte se deschide calea si pentru alte persoane de sex feminin care vor sa fie magistrati militari".

Presedintele Tribunalului Militar Cluj, locotenent colonel Marius Liviu Pop, a declarat ca: "Ma bucur ca a fost aprobat acest transfer, sunt prea multi barbati si cred ca era cazul sa fie si o femeie. Am avut o discutie preliminara si mi-am dat avizul, in masura in care se vacanta un post".

Sotul judecatoarei, pilotul Sorin Avram, a murit in accidentiul aviatic de la Calarasi, judetul Cluj, in 1 noiembrie 2010, alaturi de capitanul comandor Laurentiu Chirita.

Comentarii Facebook