Sorin Apostu ramane in arest! Mateut: Aspazia Droniuc ar trebui adusa in fata instantei


Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Mures i-a respins cererea de eliberare sub control judiciar.

Avocatul lui Apostu, Gheorghita Mateut, a declarat pentru Stiri de Cluj ca va face recurs la aceasta decizie.

"Este un drept exclusiv de apreciere al instantei. Nu mai exista niciun motiv si daca ar fi exista vreodata cine mai poate sa creada ca mai sunt motive dupa 6 luni de la arestare. Pe cine sa mai influenteze pentru ca Droniuc Aspazia nici nu este audiata si nimeni nu vrea sa o confrunte, fiind suficient inscrisul notarial. Asa ceva nici nu puteam sa imi imaginez ca se poate intampla in conditiile in care facem parte din structurile UE. Se vorbeste despre dreptul la libera aparare, dar denuntatorul nu este intrebat", a spus Gheorghita Mateut.

In privinta afirmatiilor instantei ca, daca Apostu ar fi eliberat nu ar putea lua legatura cu sotia, acuzata in acelasi dosar, Mateut a spus ca: "Asta este o obligatie irationala pentru ca au prioritate relatiile de familie si pe de alta parte trebuia sa i se interzica si dreptul la vizita. A luat legatura cu sotia in permanenta, chiar si ieri a fost la vizita".

 

Sorin Apostu a fost arestat la inceputul lunii noiembrie 2011 impreuna cu omul de afaceri Calin Stoia, eliberat intre timp.

Comentarii Facebook